vrijdag 31 juli 2020

Zomerse midweek

Vredespaleis gezien vanuit de tuin van Museum Collectie Mesdag
Update vanuit Den Haag, met eerst een berichtje van gisteren (donderdag 30/7).  Vroeg op en een korte wandeling gemaakt. Later die ochtend hebben wij met z'n vieren een kort programma afgewerkt. Dat kwam neer op eerst een stukje wandelen/joggen naar Meer en Bosch (amper 400 meter gaans vanaf Tons huis), enkele lichte rek- en strekoefeningen en een kern van vijf keer drie minuten - met een minuut tussenpauze - waarbij we ook over Landgoed Ockenburgh en langs de Puinduinen kwamen. Lekker gelopen!


Later die ochtend naar het strand. Het was pas de tweede keer dit jaar dat we er heen gingen met als doel: 'liggen en bakken'. Stoeltje, handdoek en boek mee, alsook oortjes voor de telefoon om muziek te luisteren. Heerlijk weer was het, zon met af en toe lichte sluierbewolking maar dat trok later weg, er restte toen een strakblauwe lucht. Maar toch had ik het na drie uur 'draaien' wel gezien. Per slot van rekening al genoeg zon gehad de laatste tijd. Ben toen boodschappen gaan doen in de compleet gerenoveerde Albert Heijn aan het De Savornin Lohmanplein. Erg groot, onherkenbaar veranderd. Het gaat slecht met de economie maar dat geldt overduidelijk niet voor onze grootste kruidenier.

Eergisteren (woensdagochtend) met Pierre en Jan in het krachthonk oefeningen gedaan, daarna koffie gedronken op het terras waarna ik zelf nog een stukje (amper een kwartier) ging uitlopen. Vervolgens gedouchd, wat bijzonder is omdat dit sinds de coronamaatregelen niet meer mogelijk was bij de club. Toch alweer zo'n vijf maanden geleden...

Woensdagmiddag een stuk gewandeld richting centrum. Wilde daar een broek kopen, wat uiteindelijk is gelukt bij P&C. Onderweg daarheen even blijven steken bij Museum Collectie Mesdag aan de Laan van Meerdervoort. Naast de vaste collectie is er tot 20 september een expositie met het werk van Antonio Mancini, die tot Italiës grootste kunstenaars werd en wordt gerekend.


Niet onterecht, want zijn schilderijen - in elk geval het hier geëxposeerde werk - zijn erg mooi. Wie meer wil weten over expositie en het museum (Let op! beperkte openingstijden) zie hier!

Na Mesdag naar Florencia in de Torenstraat gelopen om aldaar een ijsje te scoren: een oubliehoorntje met een bolletje chocolade en een toef slagroom.


En nu is het vrijdag, straks naar de Laan van Poot om mee te doen aan de warming up en een paar tweehonderdjes met de vrijdagochtend baangroep!

Geen opmerkingen: