donderdag 3 mei 2012

Gedonder tijdens fartlek


Het is alweer een tijdje geleden dat ik met 'de groep' meeliep. Met Groep 5, wel te verstaan. Het moest er maar eens van komen. Redelijk vroeg (kwart voor vier) vertrok ik van kantoor, opdat ik ruim op tijd thuis zou zijn. Altijd prettig zo vlak voor een training. Maar jawel, het was weer eens raak: er reden geen treinen vanaf Utrecht richting Den Haag, kennelijk vanwege grote problemen bij Gouda, dus uiteindelijk heb ik maar de sprinter naar Rotterdam  gepakt en vanaf daar de intercity naar Den Haag. En tenslotte, zoals altijd, Randstadrail 3 naar huis.

Om tien over half zeven was ik thuis, om zeven uur begon de training. Dat werd dus snel omkleden en hup, op weg. Iets te laat was ik bij de Laan van Poot, maar uiteindelijk trof ik mijn groep die ditmaal niet groot van samenstelling was. Ellen, Yvette, Ellis, Dick, Hans, Ton en Peter. En nog een jongedame die ik nog niet eerder had gezien maar wel heel snel is en recentelijk de Marathon van Boston heeft gelopen (in 3:15 uur, naar verluidt). Hoe ze heet weet ik niet, ik heb nog geen kennis gemaakt.

Op het programma stond een fartlek. Dus er werden diverse tempo's gelopen door de duinen, variërend van vier keer 30 seconden (op het laatst) tot een langere tempoloop van ruim drie minuten. En allerlei kortere versnellingen tussendoor. In de verte onweerde het, maar dat bleef gelukkig boven zee hangen.
Dat was later op de woensdagavond (23:56 uur) wel anders, het donderde en bliksemde rond huis.

Hoe de training verliep? Het ging aardig maar ik had het nog steeds zwaar, vooral bij de langere tempo's, en toen er een echt lange tempo kwam kreeg ik toestemming om de helft daarvan te doen. Blij toe, want dat had ik niet getrokken. De komende tijd hoop ik weer eens helemaal mee te kunnen trainen.

Geen opmerkingen: