vrijdag 25 mei 2012

Lazing on A Sunny Afternoon


Het blogje van gisteren was getiteld: 'De paden op, de duinen in'. Dat was vandaag weer het geval, maar dan om een paar foto's te maken van het Westduingebied zoals dat nu is geworden, althans een deel daarvan.


Dat was overigens na een stralend zonnige en heerlijk warme stranddag, de eerste ècht zomerse dag van dit jaar. Zomers was het gisteren en eergisteren ook wel, maar dat was meer in het midden en oosten van ons land, aan de kust stond toen nog een frisse wind.

Hoe dan ook is deze vrije donderdag goed benut. Eerst in de tuin bezig geweest, onder andere met het verwijderen van overtollig riet bij de vijver. Dat moet van tijd tot tijd gebeuren, anders groeit alles dicht. Daarna naar het strand, op de fiets. Van half een tot half vijf, ruim vier uur, lagen we plat op een badhanddoek op het nog rustige strand, terwijl de zon zijn bruinende werk deed.


Naderhand bij de Aldi en de AH ingrediënten gekocht voor de Salade Nicoise die ik wilde maken - en ook gemaakt heb. Met een mooie koele rosé en stokbrood erbij een gezond en lekker maal voor een zomerse dag als vandaag.

Rond acht uur toog ik naar het Westduingebied voor de foto's. Een groepje Spartanen - want leden van AV Sparta Den Haag - kwam net het hek uit dat van mijn kant uit gezien toegang verschafte tot het 'gerenoveerde' duingebied. Ze hadden er klaarblijkelijk net een pittige duurloop op zitten en wilden natuurlijk wel even op de foto!

2 opmerkingen:

Jose Xavier zei

Mooi foto's.

Bedankt....José Xavier

navidad zei

Die natuurfoto's zijn inderdaad telkens weer de reis naar dit blog waard! Om het in Michelin-termen uit te drukken. :)