zondag 20 mei 2012

Tevreden lopers en loopsters bij Leiden (Halve) Marathon


Groep 5 heeft zich goed geweerd vandaag bij de halve marathon van Leiden. Bij de dames zijn weer enkele PR's gesneuveld, met name die van Ellen (zij liep 1:35') en Eveline (1:46'). Maar ook de tijd van 'nieuwkomer' Carolien (1:37') mocht er zijn. Hans was ook tevreden en ikzelf aanvankelijk ook, maar achteraf bleek mijn eindtijd (1:54') toch een minuut langzamer dan ik voor mijzelf had uitgerekend. Ik heb kennelijk vooral in de laatste kilometers moeten inleveren. Maar ach, wat is een minuut op een mensenleven..


Mijn 'haas' van vorige week heeft trouwens revanche genomen, de heer Groeneveld 'ging' voor 1:39'. Dat heeft hij weliswaar nèt niet gehaald, maar 1:40' is uiteraard ook een prachttijd, zeker voor 60 plus. Ook trainer Henk Kop en Arne liepen deze mooie tijd. En Anno niet te vergeten, 1:37...

Zowaar zag ik weer een paar webloggers vandaag. Dat is een hele tijd geleden! Ik beweeg mij niet meer zo sterk in het blogcircuit want die jongens en meisjes gaan zó hard en vooral zó ver... Dat trek ik niet meer. Running Ronald zou een kameraad naar een tijd van 1:50' hazen. Ook dat is net niet gelukt, het is 1:52' geworden. Ook mooi, de 'gehaasde' betoonde zich zeer tevreden. Ook Jan was er en Richard van der Klis was gesignaleerd, maar laatstgenoemde heb ik niet gezien. Na afloop was er nog wel even tijd voor de niet te vermijden weblog-foto met Ronald... Een heel klein groepje ditmaal!


Eerder zag ik ook Rinus, zeer afgeslankt. Hij ging de hele marathon in een heel rustig tempo lopen, bij wijze van training. Hij is de organisator van de 50 km en 100 km strandrace die deze winter zijn eerste editie beleefde, waarschijnlijk komt er ook een 'zomervariant' van 50 kilometer.


Maar hoe is er nu gelopen? Best wel aardig moet ik zeggen, maar later kreeg ik het toch moeilijk. De laatste tijd heb ik heel weinig duurlopen (anderhalf uur en langer) gedaan en dat ging ik merken, vooral tegen het einde. Toen kreeg ik het gewoon zwaar. Het weer was overigens prachtig, veel beter dan voorspeld is, de regen is uitgebleven. En het parcours is mooi als altijd. Verder mag ik niet mopperen met 1:54. Maar of het ooit nog gaat lukken om weer wat sneller te lopen, het is de vraag. De tand des tijds laat niemand onberoerd.
Na afloop zijn wij (d.w.z. ons groepje) wat gaan lunchen bij een uitspanning aan het water, vlak bij de brug die je passeert richting station. Ik ben de naam alweer kwijt, maar de broodjes en de lunchgerechten waren prima. Een goede afsluiting van een mooie en sportieve dag!

10 opmerkingen:

Danniëlle zei

Mooi die conclusie dat een aantal webloggers zowel te snel als te ver lopen :-)

ruud zei

Was leuk je weer even te zien Fred, en toch nog altijd heel respectabele resultaten hoor.
En ja, wat is dat toch voor trent met die webloggers, steeds verder, steeds langer. Lijkt wel of ze elkaar (beetje) opfokken?

Fred zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Fred zei

Ha Ruud, tja, je kunt het ook positief zien: ze inspireren elkaar! Eerlijk gezegd snap ik dat wel, soms krijg ik ook de kriebels om wat avontuurlijks uit te proberen (een trail-run bijvoorbeeld), maar bij een gewone halve marathon zegt mijn lichaam al: "Tot hier en niet verder!" Maar zeg nooit nooit...

John zei

Weblogadressen die te ver en snel lopen :) Maar...jij loopt nog steeds!
Ook dit jaar heb ik de Leiden mararthon aan me voorbij laten.
Ik zie op de foto's in ieder geval 2 bekende gezichten.
Wie weet komen we elkaar snel weer bij een evenement tegen, als je dan maar niet te hard wegloopt ;)

Fred van der Gon Netscher zei

Haha, nee John, ik loop niet te hard weg. Integendeel, ik zal jou niet kunnen bijhouden! ;-)

Hans zei

1 uur 54 is een beste tijd.
Er zijn er maar weinigen die zo lang achter elkaar kunnen hardlopen.
Probeer volgend jaar boven de 2 uur uit te komen: dat is nog knapper ;-)

Dick zei

Hoi Fred,

Ik zag inderdaad je uitslag en vroeg me af waar we (haas Ronald en ik) je ingehaald hebben. Je was vlot weg (net als de 1:50-hazen die we de hele weg in het vizier hielden, maar het denk ik ook niet gehaald hebben in 1:50). Na een aantal kilometers zag ik je nog in de verte lopen (het groen-geel was heel herkenbaar ;-) ).
De foto die je van ons hebt geschoten staat wel in de blogpost. Lens was vochtig geworden van al het zweet dus lekkere wazige foto, maar ach... beter zo dan geen foto. Was voor mij wel de mooiste HM tot dusverre. En was ondanks het niet-behalen van het beoogde doel (1:50) meer dan tevreden. 't Was ook warm en die 1:50 komt wellicht wel een keer als het een graad of 10 kouder is. ;-)
mvg, Dick

RunningHans zei

deze er nog even uitgepikt. Altijd leuk Leiden. Ooit hoop ik er weer eens te lopen. 1.54.. de tand des tijds... ik vind het goed. ik teken er blind voor als ik jouw leeftijd mag halen. Klasse Fred

Fred van der Gon Netscher zei

Hans, mijn leeftijd mag halen? 64 is toch hartstikke jong, ik kom net kijken ;-)....