vrijdag 14 februari 2014

Bovenmeester wordt master

Februari-ochtend in Westduingebied
Een vlag hing uit aan de gevel van een huis in de Cypresstraat. Met aan de vlaggestok een verlate schooltas. Wat was hier aan de hand? Een herexamen? Niets van dat al.

Vandaag mocht onze voorzitter Ruud Fabrie zijn bul in ontvangst nemen. Naast zijn drukke baan als schooldirecteur, een intensief gezinsleven, zijn vele activiteiten in het kader van het voorzitterschap èn zijn trainingen, wist Ruud de afgelopen jaren nog tijd en energie over te hebben voor een pittige universitaire studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. En met succes: vandaag moest hij zijn proefschrift verdedigen maar zijn masterschap - vroeger zou je zeggen; doctorandus - was al veilig gesteld.

Alle reden voor een feestje! Ruud en zijn vrouw Ariadne hadden een borrel georganiseerd om dit heugelijke feit met een flink aantal Haag-leden te vieren. Zelf mocht ik hier ook bij aanwezig zijn. Het was gezellig en naarmate de middag vorderde werd het drukker en drukker. Even na zessen gingen de meeste gasten huiswaarts.

Zelf ging ik eerst nog even spontaan langs bij de buurvrouw van de familie Fabrie langs, Wendy Ouwehand. Zij is de zus van goede vriend Diederik. Beiden maken deel uit van de 'oude vriendenkring' uit de jaren zeventig en tachtig. Ik had Wendy al een paar jaar niet meer gezien, ondanks Facebook! Even een half uurtje bijgepraat. En in die korte tijd viel er genoeg te vertellen!

Gek eigenlijk, in je jonge jaren ging je gewoon bij iedereen spontaan langs, dat was zelden een probleem en als het een keertje niet uitkwam, volgende keer beter. Die spontaniteit is er helemaal uit, ook bij mij haast ik mij te zeggen. Meestal moet er lang van tevoren een afspraak gemaakt worden en dan nog komt het er niet altijd van. In zuidelijke landen, zelfs onder de grote rivieren, is men wat dat betreft al een stuk 'losser' dan in de randstad. Heeft waarschijnlijk met hectische levens te maken, vele activiteiten en meerdere kringen waar men deel van uitmaakt.


Geen opmerkingen: