maandag 17 februari 2014

Tweemaal strand


Wat een heerlijke lentedag was het, en dat hartje winter! Tot twee keer toe was ik op het strand vandaag: de eerste keer wandelend, rond het middaguur. Via Laan van Meerdervoort en de De Savornin Lohmanlaan liepen wij de duinen in, door het klaphek het natuurreservaat in. Stuk via de groene paaltjes tot aan het pad naar beneden, waar we andermaal via een ander klaphek het fietspad overstaken, het strand op.

Het werd een strandwandeling tot aan de Zandmotor. Daar gingen we de duinen in en liepen terug, naar Kijkduin. Mooi moment om een terrasje te pikken.

Een verse muntthee en een cappucino, met de zon die al behoorlijk kracht heeft. Zo hebben we zeker drie kwartier gezeten en wij waren bepaald niet de enigen. Zowel van binnen als van buiten goed opgewarmd gingen wij later in de benen en weer door de duinen en Bosjes van Pex huiswaarts.

Enkele uren later (rond 18:16 uur) weer in de benen waaraan zich toen twee hardloopschoenen bevonden. Dat werd dus inlopen naar de club waar ik alvast een paar rondjes liep langs de tribune en de baan en op het grasveld achter het clubhuis. Maar weer eens trainen met Groep 5. De opkomst was alleszins behoorlijk: Ilse, Ellis, Eveline, Jos, Dick, Marianne, Chris, Hans en Hans en ik-zei-de-gek. Wim was er niet, Ilse nam de trainershonneurs waar. Op het programma stond een duurloopje met drie pyramides volgens het schema 0,5-1-1,5-1-0,5 minuten. De tempo's gingen op 10 km snelheid, en steeds een minuutje rust tussen de tempo's en een kleine 10 minuten rust tussen de series. Wij liepen via de Laan van Poot, Nieboerweg en Houtrustweg naar de Norfolkline. Daar gingen we het strand op, richting Kijkduin. Best pittig als je tempo's loopt, want we hadden wind-tegen. Kijkduin hebben we niet gehaald, Ilse besloot om te keren. Goed idee, want ook al stond er niet veel wind, toch fijn dat we de laatste serie met de wind in de rug liepen!


Ik heb mijn best gedaan om de tempo's zo goed mogelijk te lopen en 'bij te blijven' en dat is gelukt, alle drie de keren. Na afloop voelde ik de benen wel, dus nadat ik, eenmaal terug op de Laan van Poot, afscheid van de groep had genomen, heb ik de laatste kilometer naar huis wandelend afgelegd. Maar al met al toch ruim anderhalf uur gelopen. Overbodig te zeggen dat het prachtig, rustig en zacht weer was, ideaal om te trainen!


Tot slot nog enkele foto's die we gisteren maakten, toen we met de fiets op weg waren naar vrienden die in Wateringen wonen. Wij hebben daar een gezellige middag en avond gehad en lekker gegeten, bami met van alles erbij: saté, uitjes, kroepoek, atjar, nootjes, name it. Het was voor ons al een tijd geleden dat we bami aten. Gek eigenlijk, want het is erg lekker!Geen opmerkingen: