zondag 2 februari 2014

Schoonmoederweekend (deel 2)

Nou, over deel 2 van het schoonmoederweekend zal ik niet teveel uitwijden. Zij zal best een leuke dag met haar beide dochters hebben gehad maar er is zóveel misgegaan bij de interne communicatie - niet aan mij te wijten - dat ik de dames nòch bij het Museon (waar we hadden afgesproken) nòch bij het eten (later op de dag bij Simonis, waar we eveneens hadden afgesproken) heb getroffen. Wel van hot naar her gefietst, maar steeds zonder resultaat en mobiel contact was ook niet mogelijk. Pas veel later - na voor de tweede keer deze dag overrichter zake naar huis te zijn gefietst - hoorde ik dat zij in een ander visrestaurant zaten dan afgesproken was, en dat zij overdag tevergeefs geprobeerd hebben om mij te bereiken om te melden dat ze naar een heel ander museum zijn gegaan (Muzee in Scheveningen). Ik was toen dus niet thuis.

Maar goed, voor buitenstaanders is dit gezeur in de marge, dus laat ik het over de zondagochtend hebben. Prestatieloop bij AV 40! Ik zou meerijden met jan Wierenga maar hij belde dat-ie verkouden was dus ben ik met het openbaar vervoer (tram, trein en bus) naar de Sportring in Delft gegaan. Ruim op tijd was ik er. Ik schreef in voor twee ronden van 7 km., die 27 km in Apeldoorn zou teveel zijn maar 14 km. moest kunnen. Na het inschrijven warme chocolademelk gedronken. Die werd in een fraaie beker geserveerd!

Daarna omgekleed, even ingelopen op de baan, een paar mensen gesproken. En dan van start, om 11:00 uur precies. Er deden een paar honderd lopers mee. Het is alweer een tijd geleden (ruim een maand) dat ik deelnam aan een loopje en dat heb ik gemerkt! Het ging eigenlijk helemaal niet zo makkelijk, integendeel, en bij het 4 km punt wist ik het al: ik zou het bij één ronde houden, 14 werd teveel. Maar goed dat ik niet in Apeldoorn ben gaan lopen, dat was een regelrecht drama geworden! Hoe dan ook wist ik krap onder de 38 minuten (37'55'') te finishen. Best wel wat teruggevallen, maar toch ben ik blij dat ik het heb gedaan.


Ter versiering hierbij toch nog een paar van die fraaie natuurfoto's die ik vandaag in het Museon zag. Er is daar een expositie van de beste natuurfoto's van het afgelopen jaar. Ja, ik was er nu toch, dus kon ik net zo goed even binnen gaan kijken...


Geen opmerkingen: