woensdag 12 februari 2014

Een ècht (museum)stuk!

Bloembakken bij de Hofvijver...
Daags na de Kopjesloop (dat was dus maandag) en dinsdag heb ik toch gepoogd om wat te lopen. Overdag, het was beide dagen mooi weer. Zeker vandaag, in de ochtendzon.

Maandag 60 minuten gelopen (netto), dinsdag 40 minuten. Had ik maandag nog last van licht-pijnlijke beenspieren (verzuring van de Kopjesloop), dinsdag viel dat wel mee maar hoewel ik in een redelijk tempo startte zakte ik al na zo'n acht minuten in.

Kopjesloop, samen met Bert Wentinck (foto: Pieter de Graaf)
En toen was het woensdag. Sterker nog, het is nog steeds woensdag. Weer gelopen - overdag, in de zon, dat dan wel weer - en stiekem het programma dat op het schema staat nageaapt. Twee of drie series volgens het schema 2-4-2 minuten. De tempo's gaan nog lang niet goed met m'n stramme benen en moeilijke knieën maar ik heb het geprobeerd. De eerste in 2-3 minuten, daarna  tweemaal 2-4-2 met 5 minuten pauze tussen de series. Toch nog 70 minuten gelopen, alles bij elkaar.

Vanmiddag even naar de stad en meteen een kijkje genomen in het 'Haags Historisch'. Daar is tot half mei een tentoonstelling over 'Haagse Humor', d.w.z. prenten, video's en opstellingen over politieke satire. Alles wat je je daarbij kunt voorstellen - Wim Kan, Freek de Jonge, Koot en Bie (vooral Koot en Bie!), Lucky TV, Thomas van Luijn, Sjaak Bral enzovoorts - passeert er de revue. Er staat een aantal tv-monitors waar je - zeker als het rustig is - op je gemak diverse filmpjes kunt bekijken.

En van wie 'hangt' er ook een statieportret in het museum, temidden van de ministers, koningen en koninginnen en andere middels fotolens, olieverf of ander medium vereeuwigde hoogwaardigheidsbekleders? Juist, deze mijnheer!Toelichting voor de niet-Haagleden: dit is Wim Hartman, een van onze meest ervaren trainers en trainerscoördinator van de 'weg' lopers. De laatste jaren is hij trainer van Groep 5 waar ik ook deel van uit mag maken, evenals een paar andere heren van 'un certain age' en een stel gezellige dames die alsmaar sneller en sneller gaan!

De foto van Wim maakt deel uit van een galerij van portretten waarop Hagenaars staan afgebeeld die iets bijzonders in huis hebben over 'historisch Den Haag'.

Wim als museumstuk, wie had dat ooit kunnen denken.... Wel leuk natuurlijk!

Geen opmerkingen: