donderdag 20 februari 2014

Geen 'achte'loze training

Woensdagavond hadden wij de merkwaardigste Groep 5 samenstelling ooit! Zijn de dames doorgaans in de meerderheid, nu waren het louter mannen en één dame, Ellis. Maar zij was met haar 27 jaar niet alleen de jongste, maar ook een van de snelste van het span. De consequente trainingen hebben bij haar zeker vruchten afgeworpen.

Wie waren er ook? Laat ik ze noemen, ook al is het misschien alleen interessant voor de leden van Groep 5: Chris, Patrick, Jos, Dick, Ton, Hans (kleine), Peter, Rob en Arne. De oudste van Groep 5 (bijna 40 jaar leeftijdsverschil met de jongste) was ook van de partij, één keer raden wie dat was! Maar eerlijk is braaf: voor mijn gevoel ging het best goed, ook al was ik een paar keer overtuigend hekkensluiter. Op het programma stond maar liefst vier maal acht minuten in 15 km. tempo. En dat is best pittig. Na een stukje inlopen, even 'hoeken' en dan weer inlopen tot de rek- en strekoefeningen. Daarna het programma!

De eerste acht minuten gingen best goed, ik kon redelijk goed meekomen bij de middenmoot, zelfs iets daarvoor. Daarna vier minuten wat rustiger en toen weer acht minuten. De benen gingen halverwege wel wat branden, ik ging meer hijgen en op zeker moment kon ik niet harder. Het was een kwestie van 'overleven' maar was al teruggezakt naar de achterhoede. Bij de vierde serie gingen we bij de rotonde aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan rechtsomkeert het duinpad op.  Dat was in ons voordeel maar ondanks driftige pogingen om het tempo vast te houden, kwam ik nog wat verder achterop.  Dit tot opluchting van Ton die nu eens géén hekkensluiter was. Bij de laatste serie gingen we de duinen in richting Laan van Poot. Nog één keer acht minuten er uit persen. Dat ging gelukkig goed, ik kon tot op het laatst vlak achter Ton blijven.

Afgelopen maandag had ik ook al met onze groep meegetraind, dit was de tweede - volledige - keer sinds ruim een maand. Het geeft deze burger weer wat moed!

Na afloop was er een 'russische avond' bij de club. Zal ongetwijfeld met Sochi te maken hebben. Her en der stonden chocoladefiguurtjes, er was russiche zuurkoopsoep, russische salade en russische taart. Het was, kortom, weer gezellig en lekker!

Geen opmerkingen: