maandag 24 februari 2014

Trainingsloop door het Brabantse land


Tiny Raijmakers is niet alleen een zeer ervaren en betrokken trainer van hardloopgroepen bij Atletiekvereniging De Keien in Uden, hij is ook sinds jaar en dag weblogger/blogger. Bijna jaarlijks organiseert hij in zijn woonplaats de zogeheten 'weblog-loop' waarvoor hij andere loop-bloggers uitnodigt maar ook mensen uit zijn eigen groep.

Zelf was ik er - alweer - vier jaar geleden voor het eerst bij. Ik heb het nog eens opgezocht, het verslag dat ik toen maakte staat op mijn vorige weblog dat nu alleen nog dienst doet als archief.

Afgelopen zondag was dus de 'editie 2014'. Een paar maanden geleden plaatste Tiny hiervoor op Facebook en zijn weblog een oproep waaraan ik gehoor gaf. Vanwege het jubileumjaar van onze vereniging in 2013 was het contact met de weblogwereld flink verwaterd, ik had het gevoel dat daar iets aan gedaan moest worden.

Kortom: gistermorgen peddelde ik op de fiets naar het station Den Haag CS, dat het startpunt vormde voor een treinreis met diverse overstaps: in Utrecht op de trein naar Maastricht, uitstappen in 's-Hertogenbosch; daar overstap op de trein naar Oss en vanaf Centraal Station Oss de bus naar Uden. Daar was het nog een stief kwartiertje lopen naar het verzamelpunt, AV De Keien. Ik was aan de vroege kant dus kon mij in de lege kleedkamer omkleden. Toen naar boven, naar de kantine. Daar stond Tiny al, die zojuist een aantal van zijn 'volgelingen' welkom heette.

Van de mij bekende webloggers - ze zijn er nog! - waren aanwezig: John de Boer (die ook altijd op Terschelling is tijdens de Berenloop), Kitty, Inge, Esther en 'Belgische' Ruth.

Om twaalf uur ging de groep van start vanaf de atletiekbaan. Als tempo werd dat van de langzaamsten van de groep aangehouden, het idee was om zoveel mogelijk als groep bij elkaar te blijven.

De eerste kilometers liepen we over straat, door woonwijken van Uden, maar van lieverlee kwamen we in landelijker gebied, met boerderijen, knotwilgen en weilanden. Weer later kwamen we in een bosrijkere omgeving met trail-achtige, hier en daar behoorlijk modderige bospaden en zo nu en dan een zandverstuiving. Al met al een mooi parcours! En het weer was uitzinnig mooi voor de tijd van het jaar: de zon scheen de hele tijd, het werd zelfs warm.


De bedoeling was om òf 16 òf 30 kilometer te gaan lopen. Zestien vond ik op dit moment mooi genoeg, maar toen wij na ongeveer 1 uur en 47 minuten op het rustpunt kwamen bleek dat bijna iedereen verder liep, nog 14 kilometer. Mijn benen protesteerden echter hevig na die 16 kilometer, ze deden pijn dus stapte ik in de bezemwagen van Jeroen, Tiny's zoon. Ik heb dat wel meer na iets langere duurlopen, vermoedelijk zijn het spataderen die niet overduidelijk zichtbaar maar toch aanwezig zijn. Ik overweeg om toch maar eens de veelgeroemde Herzog compressiekousen aan te schaffen. Maar dit terzijde.

Na een korte autorit arriveerden we andermaal bij De Keien. Een AA-tje besteld waarna ik toch probeerde er een paar kilometer aan te plakken, in het park bij de atletiekbaan. Maar ik had teveel last van mijn benen dus na één kilometer keerde ik terug, ging douchen en hees mij in burgeroutfit.


Daarna een korte wandeling gemaakt naar Meté, een supermarkt in de buurt, om geld te pinnen. Ik moest Tiny nog betalen voor het buffet dat, nadat de 30 km. lopers waren teruggekeerd, gebracht werd door een cateraar. Dat was erg lekker, bruin en wit stokbrood met knoflookboter, rijst met diverse soorten stoofvlees en een vegetarisch stoofgerecht. Ik dronk er twee Leffes bij. Wij lieten het ons goed smaken.


Maurice, die ons deze dag begeleidde op de fiets en onderweg foto's nam, bood aan om mij na afloop naar Eindhoven te brengen, waar ik een rechtstreekse trein naar Den Haag kon nemen. Dat aanbod sloeg ik niet af. Eenmaal gearriveerd op het station, kwam de trein al na vijf minuten waarna een snelle en voorspoedige terugreis richting residentie volgde. Daar aangekomen, wederom de fiets gepakt die ik 's ochtends in de stalling had gezet en naar huis. Ik was daar zeker twee uur eerder dan gepland!

Hieronder nog een diashow van een aantal foto's die ik al lopende onderweg maakte. Maurice heeft van het evenement nog meer foto's gemaakt en een aardig filmpje!


1 opmerking:

Tiny zei

Goed dat je er bij was. Absoluut een geslaagde dag.