zaterdag 22 februari 2014

Culinaire (red)actie in De Paraplu!

Gisteren was het weer zo'n mooie lentedag, ietsje frisser misschien dan de dagen ervoor maar naarmate de zon steeds meer terrein won was het goed te doen. Overdag een beetje geschilderd, nog in de slipstream van de workshop met Paul Versteegh de avond daarvoor, een stukje gewandeld en drie kwartier gelopen. Het was een loopje met - voor de broodnodige variatie - vier keer 200 m. versnellingen, waarvan twee op de baan. Dat viel niet mee, mijn benen voelden nog volgelopen en stram aan van de intense woensdagavond-training, met moeite kreeg ik er 52 seconden per 200 m. uitgeperst. Hopelijk gaat dat de komende weken beter.


's Avonds hadden wij het jaarlijkse redactie-etentje van ons clubblad, de 'Haagse Bluf'. Nog nooit hadden wij zó'n grote redactie als dit jaar. Met veel 'vers bloed' in de personen van Ellen Oostvogel, Elly van der Zee, Irene Aldersma, Simone Kappeyne-Burgers, Janet Pronk en Jeroen Kramer, naast 'oud-gedienden' Henk V., Wim van Es, Jan Groenestein, de vormgevers Jeroen Koelewijn en Judith Brüggenwirth en ikzelf.


Locatie was dit keer eet-café 'De Paraplu' in de Bagijnestraat. Het was erg gezellig, met twee keer wisseling van zitplaatsen. En op het eten viel ook niets aan te merken, dat was prima. Zelf ben ik geen grote vlees-eter maar deze avond bestelde ik, evenals enkele anderen, hertenbiefstuk met portsaus. Even later kwam de jongen die de bestelling opnam terug met de mededeling dat de biefstuk op was. Een van de alternatieven was Kangaroe-vlees. Nou, dat had ik nog nooit gegeten, dat wilde ik wel eens meemaken. Het bleek een goede keuze, het is net als biefstuk stevig vlees maar de smaak was prima.


Er is over van alles en nog wat gepraat. Een van de aardigste nieuwtjes kwam van Jeroen Koelewijn, onze bevlogen en perfectionistische vormgever die meldde dat 'ons' jubileumboek - waarin Jeroen en zijn vriending Judith zo'n belangrijk aandeel in hebben gehad - tot de 33 best verzorgde boeken van 2013 is uitgeroepen. Het is het boek rechts op de tafel, met die ster op de cover...

1 opmerking:

Eva zei

Ziet er erg gezellig uit