donderdag 15 mei 2014

Go West


Het was vandaag ideaal weer voor een fietstochtje, en dat hebben wij dus maar gedaan. We reden naar en door het Westland en van Hoek van Holland terug. Veertig kilometer in totaal, via de Componistenbuurt en het Arnold Spoelplein reden we langs tuincentrum Ockenburgh de Monsterseweg op en zo verder via Madestein en Poeldijk naar 's Gravenzande. Van daar uit reden we vier kilometer om via een landelijke omgeving naar Staelduin.


Landelijk was trouwens vrijwel de gehele route, dat begon al in Madestein. Een overbekend (trainings)gebied weliswaar, maar vooral in dit seizoen prachtig om doorheen te rijden of te lopen. Bouw- en weiland wisselen elkaar af, en in de sloten langs de route geven de groene kikkers luid van hun aanwezigheid blijk.


In het Staelduinse bos even afgestapt bij het bezoekerscentrum dat echter alleen op woensdagmiddag en in het weekend open bleek, dus hebben we wat rondgekeken in de wilde bloementuin die daar door vrijwilligers wordt beheerd.
Daarna nog een stuk teruggereden en naar Hoek van Holland. Op een terras in de brandende zon koffie gedronken, daarna zeventien kilometer teruggereden naar Den Haag via 's Gravenzande en Terheijde. Waar ik morgen ook weer zal zijn als toeschouwer van de Terheijde Loop. Ik doe niet mee want ik vind dat te kort op de halve marathon van Leiden komende zondag.


Die terugweg was wel stevig aanbikkelen, er stond een aardige bries vanuit het noordwesten en in het gedeelte van Hoek van Holland tot aan Terheijde zitten flinke stukken 'vals plat'. We kwamen uiteraard ook door het vooral bij Haagleden befaamde 'tunneltje'.
Uiteindelijk toch maar rechtsaf geslagen en via de Monsterseweg terug. Weliswaar hadden wij ook daar wind tegen maar het fietste toch wat beschutter en bovenal vlakker.

Geen opmerkingen: