zondag 25 mei 2014

The Hague Royal Ten: snel en warmThe Hague Royal Ten 2014 kende meer deelnemers dan de jaren ervoor. Maar liefst 4100 deelnemers, waarvan het merendeel deelnam aan de 10 km. Toch waren er - naar verluidt - zo'n 1000 lopers voor de 5 kilometer. En dan heb ik de drukbezette 'kinderloop' niet eens meegeteld. Een mooi succes voor de organiserende vereniging The Hague Road Runners (HRR), en dat werd nog versterkt door de volledige medewerking van de weergoden.

Nu moet ik bij dat laatste wel de kanttekening plaatsen dat het voor aardig wat 10 km. lopers die in de namiddag liepen (vanaf 14:30 uur) wellicht àl te warm werd. Zelf kan ik daarover niet meepraten omdat ik aan 'de vijf' deelnam, en die ging eerder van start, om 13:00 uur.  Toch deed ook toen de zon flink zijn best. Waarom geen tien? Die loop ik in Delft over vijf dagen, ik vond twee 10 km wedstrijden binnen een week iets te veel van het goede.

Eén van de 4100 deelnemers...
Meer mensen, ook van mijn club, kozen voor de vijf. Waaronder het snelle koppel Michel en Hizkia, beiden liepen weer prachttijden en finishden in de kop van het veld. En Pierre. En Helmie, nog zo'n 'snelle'. En nog vele, vele andere bekenden. 

Een week lang heb ik nauwelijks tot niet gelopen (wel veel gewandeld) maar na wat inlopen vanochtend besloot ik niet te voorzichtig weg te gaan. Maar ook niet te onvoorzichtig: strak tempo starten en gelukkig kon ik dat vrij goed volhouden. Mooi parcours, vanaf de Bezuidenhoutseweg naar het Haagse Bos, en daar weer terug naar de finish in het Beatrix-kwartier. Hetgeen resulteerde in 25 minuten exact (wat had 24'59'' leuk gestaan), waar ik - als eerste 65 plusser - best content mee ben. Meer uitslagen staan als u op de link klikt.

Na de loop bleef ik nog wat hangen, ik wilde de 10 km wel zien temeer omdat daar veel bekenden aan deelnamen. Paul Kruijssen, Paul van Oyen, André Tap. Jan Passchier, ach, ga zo nog maar even door. En natuurlijk twee mensen van mijn trainingsgroep, Ellis en Ton. Na afloop heb ik alleen Ton gezien. 
Bert Wentink en Ton van der Pol
Na mij met een handdoek te hebben drooggedept trok ik een droog t-shirt aan en ging naar buiten. Ik volgde het parcours en zocht bij het Haagse Bos, ongeveer een kilometer na de start, een plekje op om wat foto's te maken van passerende lopers. Dat werd uiteindelijk een filmpje (zie boven) en wat foto's....
Een paar foto's staan bij deze tekst. In dit album nog meer!

Koen, nog steeds flitsend snel. Potverdrie Koen, lang niet gezien!
Paul Kruijssen achtervolgt een spartaan
Vader en zoon De Vries: beiden content...

2 opmerkingen:

Koen Martens zei

He Fred,

Hartstikke bedankt voor de foto.
Ook leuk die film.
Wouw toen al ruim 2 min verschil met de toplopers.

De volgende keer kletsen we bij.

Gr

Koen

Anoniem zei

Hoi Fred,

Leuk zo'n filmpje.

N.B. Die "c" mag je in mijn achternaam wel weglaten.

Groetjes, Bert