donderdag 19 juli 2018

Multivlaai kroon op zomerse training



Woensdagavond stond een duurloopje op het programma. Ja, u leest het goed, een duurloopje. Nu eens zonder 'kern' waarbij je geacht werd je via diverse tempo-series in het zweet te werken. Nu lukte dat toch wel met dat zweet, want het was zomers warm. Zoals het al weken zomers warm is in Nederland, hoewel het aan het strand soms knap fris kan zijn door de wind. Maar daar was gisteravond geen sprake van.

Arie nam gisteren de leiding op zich en had in de voorbereiding al rekening gehouden met een zomerse training: dat zou geen echte zomerse training zijn zonder een verfrissende duik in zee. Hij had dat al min of meer aangekondigd maar een enkeling dacht dat hij een grapje maakte. Not!

Maar eerst een uurtje lopen. Een aardig groepje maar ik zal geen namen vermelden omdat er dan geheid een of meer vergeten worden

. Maar goed. Het inlopen van de Laan van Poot naar de Bosjes van Pex ging in een aardig tempo. Daarna ging het via onder meer Daltonplantsoen en Meer en Bosch naar en langs - niet over - de Puinduinen naar de boulevard bij Kijkduin. Tenslotte gingen we bij hotel Atlantic de duinen in.

Ondanks een wat stroeve start ging het lekker, zonder dat ik er erg in had liep ik op een gegeven moment met de voorsten mee, en dat bleef zo tot het moment dat we het strand opgingen om de verfrissende duik te nemen. Dat was bij de pomp op het punt waar je rechtsaf omhoog gaat richting Laan van Poot.

Niemand had 'spullen' bij zich in de vorm van badkleding of een handdoek, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voor mij was het de eerste keer dit jaar dat ik 'helemaal door' ging. Moet zeggen dat de temperatuur van het water prima was. Het was goed toeven in zee, maar na een paar minuten was ik er alweer uit. Het is toch alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst heb gezwommen.

Na ons zo goed of zo kwaad het ging te hebben afgedroogd - de zon deed wat dat betreft het meeste werk - gingen we de trap op naar boven om de voeten zoveel mogelijk 'zandvrij' te maken. Daarna gingen de loopschoenen weer aan en we volgden het eerder genoemde het pad naar boven. Vanaf het begin van de Laan van Poot (of aan het eind, het is maar hoe je het bekijkt) was het nog maar een klein stukje terug naar het sportpark.

Nadat Ton Methorst over zijn ergste shock heen was - omdat Arie doodleuk in zwembroek (maar wel met t-shirt aan en natte sportbroek in de hand) - langs het volle terras terugliep naar het clubhuis, wachtte ons daar een tweede verrassing.

Dat was in de vorm van 'iets voor bij de koffie of thee'. En dat 'iets' was multivlaai. Een met  banaan, bananencrème en slagroom, de ander appelkruimelvlaai.  Een tractatie van Berry. Reden: 'zomaar'. Wat een prima reden is vind ik zelf.

Ook die tractatie hoefde voor oplettende groep 7 leden geen verrassing te zijn, want in de FB-groep stond al dat Berry 'zoiets' van plan was na de training.


Al met al was het een weer een topavond bij Haag. Op het buitenterras voor het clubhuis was het goed toeven, en die mening werd blijkbaar door vele tientallen clubleden gedeeld.

Ook gezellig: Jan Passchier voegde zich bij onze groep, die allengs een proeve van bekwaamheid ten beste gaf van een onvermoed talent: dat van relatietherapeut/mediator (deze laatste zin kan bij nader inzien korter: 'Jan was aan het 'vissen'.).

Of het resultaat heeft gehad zal de toekomst leren. Voorlopig bleef het tot  laat in de avond relaxed maar ook prettig onrustig bij Haag Atletiek.

Geen opmerkingen: