dinsdag 3 juli 2018

Zomerse stappen


Tja, dat was misschien niet zo handig. Daags na de Kerkpolderloop stond er een lichte training op het programma. Tenminste, dat dacht ik. 'Duurloopje met enkele versnellingen: twee keer twee series van 1-2-1 minuten in 5km tempo met tussen de tempo's telkens een minuutje herstel. Tussen beide 'blokken' hadden wij een kwartiertje herstel (lees: duurlooptempo).

Zo op papier lijkt het een makkie, maar de realiteit was anders. We liepen in de groep die deze avond werd geleid door Odette met Sandra als 'assistent'. Vanwege de zon liepen we een schaduwrijk traject met Meer en Bosch en landgoed Ockenburgh als belangrijkste lokaties.

Dat de Kerkpolder van zondag nog in mijn benen zat merkte ik bij het inlopen vooraf al, maar tijdens het blok met de eerste twee series - die ik aanvankelijk redelijk voortvarend liep - gingen mijn onderdanen (vooral heup en hamstrings) steeds meer protesteren en op de terugweg trok ik de laatste serie amper meer. Uiteindelijk liet ik de groep de groep en ben gaan wandelen naar de vereniging. Niet zo'n probleem want het was zalig weer: de zon scheen continu terwijl de wind die de laatste dagen flink tekeer kon gaan nu verwaarloosbaar was.


Ik had ook overdag al aardig wat stappen gemaakt. 's Ochtends met de benenwagen op en neer naar de Jumbo voor enkele boodschappen. Later die middag, gewapend met rugzakje en fototoestel, een duin- en strandwandeling gemaakt met als doel vlinders te spotten. Ze laten zich namelijk steeds meer zien en zeker de witjes zijn er in groten getale.

Geaderd witje krijgt bezoek van een hommel
Bruin zandoogje
Dagpauwoog
Bij De Kwartel even gezeten met een tonic, vervolgens over het strand naar Kijkduin en via de De Savornin Lohmanlaan naar Albert Heijn en de Aldi voor de rest van de boodschappen.

Vandaag maar even een dagje rust, afgezien van wat fietsen, en morgen zien we wel weer verder.

Geen opmerkingen: