zondag 22 juli 2018

Twee keer vijf is tien

Het is niet mijn gewoonte om in één weekend aan twee (prestatie/wedstrijd)loopjes deel te nemen, maar dit weekend vormde een uitzondering op de regel.

Gistermiddag was het erg warm in Maasdijk, waardoor de meeste tijden zelfs op een relatief korte afstand als de 5 kilometer werden 'gedrukt'. Bij de Kerkpolderloop deze ochtend was het ook warm,  na afloop moesten de lopers zeker een half uur uitzweten. Wie dat niet deed, kwam net zo nat onder de douche vandaan als daarvoor, daar was geen handdoek tegen bestand.

Wel was het onderweg iets beter uit te houden, in de eerste plaats omdat het nog vroeg was en de zon deels gedempt werd door wat lichte sluierbewolking. De start was bij Sportcentrum Den Hoorn.
Omdat ik mijn rug een beetje voelde, had ik mijn hoka's aangetrokken. Die dempen meer, maar toch kun je er goed mee wegkomen. Ik startte helemaal achteraan, als laatste loper. Daardoor duurde het zeker dertien seconden voor ik over de startstreep kwam, maar door nu anders te lopen - wat meer 'rechtop', meer zwaaien met de armen en op de voorvoet landen - haalde ik zeker de eerste twee kilometers veel lopers in. Daarna bleef het 'steady' doorgaan.


De laatste anderhalve kilometer kreeg ik het toch erg warm, de zuurstof raakte bijna op waardoor ik mij tot twee keer toe - zij het kort - genoodzaakt zag om enkele passen te gaan wandelen. Maar uiteindelijk kwam ik in een nette brutotijd (27'23'') over de meet, met aftrek van de seconden 'vertraging' door start en oponthoud zal ik mogelijk 27 minuten rond of net er onder hebben gelopen.

Tja, als lezer van dit blog kun je denken: waar gaat het over? Dat begrijp ik, maar toch: het geeft deze burger weer een klein beetje moed! Het ging wat sneller dan de 5 kilometer van gisteren. Uitslagen van die loop staan overigens hier. Je moet wel even zoeken wil je ze vinden, ik heb ze na een tip gevonden op de website van AV Olympus 70.

Na afloop was het goed toeven op een schaduwrijke plek in een Frans aandoend decor met Michel, Hizkia, Paul en Arie.


Geen opmerkingen: