zondag 1 juli 2018

Na het zingen de Kerkpolder in


De afgelopen dagen werden gevuld met 'oppassen', Madestein en strandleven, beetje trainen in het krachthonk, Leiden inclusief treinreiswinkel en Hortus Botanicus, een verjaardag annex jubileumfeestje bij 'Haag' en een goede traditie: de Kerkpolderloop.

Om met het laatste te beginnen: het is weer zo ver! De Kerkpolderloop die al vele jaren in de maanden juli en augustus op elke zondagochtend wordt gehouden. Er wordt dan steevast één afstand gelopen: de vijf kilometer.


De weg er naar toe was minder voorspoedig dan gepland, maar niettemin waren we op tijd. 'We' waren Jan G. en ik, we gingen met het openbaar vervoer. Tegenwoordig betekent dat voor mij: eerst met bus 21 naar ziekenhuis Leyenburg, daar overstappen op bus 37 richting Naaldwijk. Uitstappen bij de Kerkpolderweg. Maar helaas, busje 37 kwam niet zo, dat busje kwam helemaal niet. Bleek er toch nog staking te zijn van het regionaal vervoer.

Goede raad bleek dit keer niet zo duur: we pakten de eerstvolgende tram richting centrum waar we konden overstappen op tram lijn 1 naar Delft. Uiteindelijk is dat gelukt. Bij 'Onder Ons' hadden we - had ik, eigenlijk, want Jan spaarde zijn krachten voor een andere loop - nog genoeg tijd om in te schrijven, koffie te drinken, om te kleden en een klein stukje in te lopen.

Om kwart over tien precies werd het startsein gegeven. Ook nu weer redelijk rustig van start gegaan. Het was het oude vertrouwde parcours. Op het punt waarop ik de eerste lopers in tegenovergestelde richting zag terugkomen bleek dat spartaan Mattijs Dulkenraad een behoorlijk gat had geslagen met zijn achtervolgers, hetgeen hem uiteindelijk de eerste plaats opleverde. Top!

Foto Bas van Binnendijk
Zelf kwam ik in 27'16'' over de finish, ruim twintig seconden sneller dat de vorige keer. Maar zien of ik daaronder kan komen dit seizoen.

Na afloop hadden we nog een uitgebreide cooling down onder leiding van Mulay. Het gezelschap, aangevuld met Hizkia en Michel, ging eerst heel rustig, letterlijk in een slakkentempo, uitlopen, daarna volgden - in duo's - een aantal rek- en strekoefeningen om het lijf lenig te houden. Al met al waren we zeker twintig minuten bezig.

Nazit bij Onder Ons
We - Mattijs, Jan G. en ik - konden mee terugrijden met een groepsgenoot van Mulay. In Den Haag aangekomen, tracteerde Mulay ons - d.w.z. Jan en mij - in een marokkaanse eettent op een stevige pannenkoek. Dat vulde goed!


Zon? Ja! Ook bij Sonja

Daags ervoor (zaterdagavond) vierde een geliefd en populair clublid - en sinds kort ultrarunner - haar verjaardag in het clubhuis. Geregeld door haar vriend Cor en een aantal andere clubgenoten. Niet alleen ontmoette ze vandaag Sarah, maar het is ook haar 25-jarig jubileum bij de vereniging. Het was gezellig en vanwege het mooie weer vond de viering vooral plaats op het buitenterras.


Binnen was een buffet met griekse hapjes en daarvoor een groot aantal taarten die door onze onvolprezen Olga Maas zijn gebakken.


Foto's van 'De Hortus' in Leiden (waar we moesten zijn in verband met een voorgenomen vakantiereis) staan in dit album. Hieronder een zonnehoed die visite krijgt van een bij.




Geen opmerkingen: