donderdag 28 maart 2019

Lente in bomen en benen


De afgelopen dagen waren als zoals het weer was: misschien niet spectaculair maar rustig en aangenaam, met een paar uitschieters. In deze tijd lijkt de natuur dagelijks te veranderen: het prille lentegroen van struiken krijgt langzaam maar zeker de overhand op het saaie grauwbruin van de winter. En steeds meer vogels begroeten de dag met hun getjilp, gekwetter en gezang.

Ook lijken mijn benen weer enigszins in de voorjaarsmodus te komen. Deze week heb ik weer eens tweemaal met onze groep meegetraind, naast het regelmatige uurtje krachthonk op woensdagochtend. Maandag stond er een duurloop op het programma met wat 'minutenwerk' maar het werd een lekker duurloopje van een uur, het inlopen en de loopscholing vooraf niet meegerekend. Geen overdreven tempowerk omdat de meesten het afgelopen weekend een wedstrijd hadden gelopen. Sandra leidde de traning. Het ging goed wat mij betreft.


Woensdag was de training onder leiding van Arie. Voorafgaand aan de training werd een aantal atleten in het zonnetje gezet omdat zij (dus als vereniging moet ik eigenlijk zeggen 'wij') in de prijzen zijn gevallen bij het EK senioren, het NK Indoor en het NK Cross.

De training zelf ging als het spreekwoordelijke zonnetje. De kern van het programma bestond uit een duurloopje met viermaal vijf minuten in 10km tempo, met steeds een paar minuten herstel tussen de tempo's. Op de heenweg gingen we door de duinen - het grootste deel van de training ging al met daglicht - en terug via de villawijk parallel aan de Machiel Vrijenhoeklaan (die overigens nog onbegaanbaar en grotendeels afgesloten is voor alle verkeer maar de werkzaamheden vorderen gestaan).

Reunie 'supersenioren'

Woensdagochtend was er na de training een reunie van 'oud-krachthonkers', dit in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Het werd een gezellige koffietafel met allerlei soorten gebak, het meeste is schoon opgegaan. Pieter had een soort broccolicake gemaakt, verder was er slagroomtaart, hazelnoottaart en chocoladetaart, een soort 'Sachertorte'. Daarnaast waren er toastjes met zalm- en tonijnspread. Erg lekker allemaal. De appeltaart - niet origineel maar altijd in trek - was mijn bijdrage aan de feestvreugde. Ook was een aantal dames, 'aanhang' van een aantal krachtsporters, aanwezig.



Tenslotte nog wat plaatjes die gisteren in en in de omgeving van het Haagse Bos/Koekamp zijn geschoten.


Geen opmerkingen: