donderdag 26 juli 2012

Eendaagse zomervakantie

Nu oppassen dat deze blogpost niet té decadent gaat overkomen. Het was namelijk een mooie zomervakantie, met alle ingrediënten samengeperst op één dag.

Na het traditionele Franse donderdagochtend-ontbijt - croissant met abrikozenjam of kaas, versgeperste sinaasappelsap en koffie - gingen we al vroeg op de fiets naar het strand. Om negen uur waren we er al. Ondanks de op dat moment koude wind vanuit het noorden, was het er goed toeven.

Om half twaalf hadden wij een Beach Break. Mijn wederhelft ging voor twee poezen zorgen - hun baasjes zijn met vakantie - en ik ging naar de stad, waar ik afgesproken had met ex-collega Evita. Even bijpraten. Wij gingen naar Pulchri Studio, waar je op de binnenplaats, in een welhaast Zuid-Franse entourage, prima kunt lunchen. En ook de weersomstandigheden waren provencaals. Er was meer dan genoeg gesprekstof, onze monden openden zich niet uitsluitend voor het voedsel.


Voordat ik na de lunch weer op de fiets stapte liep ik over de Lange Voorhout met de jaarlijkse beeldenexpositie. Ditmaal zijn het sculpturen van Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Interessante beelden, samengesteld uit Zuid-Afrikaanse materialen en symbolen uit hun culturen. Ook in het museum Beelden aan Zee, het ANWB hoofdkantoor en Raadhuis De Paauw in Wassenaar staan momenteel creaties van deze kunstenaars.


Daarna naar het strand! Onderweg kwam ik Karin D. tegen op de fiets, met een vriendin die eveneens op de fiets zat met haar zoontje voorop. Laatstgenoemde vriendin bleek al vijf jaar lang mijn overbuurvrouw te zijn, wij kenden elkaar niet eens! Nu dus wel. In september is er een straatfeest, dan is er automatisch meer burencontact. Er zijn natuurlijk echte 'buren-mensen' die iedereen in de straat kennen, maar de meesten hebben het te druk met werk, gezin en familiekring, of met verenigingsleven, dus zo'n straatfeest heeft wel een functie, sociaal gezien.De wind was niet opgehouden met waaien maar niettemin was het heerlijk op het strand. Wij zijn er nu lang gebleven, het was een echt 'bak-dagje'. Voordat we bij De Kwartel gingen eten - het werden maaltijdsalades - nog even over van alles en nog wat gekletst met de eveneens aanwezige Paul en Marlies en Frank en Ingeborg. Om dit blogje helemaal op zijn tweeduizendtwaalfs af te sluiten: 'Het was helemaal leuk!'

Geen opmerkingen: