donderdag 26 juli 2012

Gas terug...

Grappig eigenlijk, oud-collega en eindredacteur van ons personeelsblad 'Onder Ons' Joop Zorn (42 jaar geleden bij mijn eerste werkgever Succes-Nederlandse Boeken Club) had nog die bladen liggen waar ik er nog maar twee of hooguit drie van heb. Gisteren zond hij mij via Facebook een tekening toe die ik voor dat blad had gemaakt. Ik had er echter nog meer gemaakt en die kreeg ik gisteren van hem. Het zijn de ingescande versies van een stripje dat ik destijds - ik zal toen een jaar of 22 zijn geweest - maakte voor dat blad, en waarbij de bedoeling was collega's te attenderen op de ideëenbus. Zo af en toe zal ik er eentje hier plaatsen.

We beginnen meteen goed: Iekuu O Zohoog moppert over het slechte juliweer. Eigenlijk had ik dit vorige week moeten plaatsen en niet nu, want het weer is momenteel ronduit schitterend.


De woensdagavondtraining was pittig, met vrij veel glooiende hellingen en forse tempo's volgens het schema 6-4-2 minuten, vervolgens tien minuten pauze en daarna weer hetzelfde schema.
Nogmaals, het was pittig, ik merk dat vier dagen achter elkaar hardlopen er in hakt, een herstelperiode is wel gewenst... En dat duurloop 3 tempo - volgens Wim het vijftien kilometer-tempo als ik het wel heb - werd alras voor mij puur wedstrijdtempo - zeg drie kilometer tempo - en tja, dat kan toch niet de bedoeling zijn van een training. Het kwam er dus op neer dat ik gisteren 'naar mijn lichaam heb geluisterd' zoals dat heet en bij de tweede zes minuten ongeveer halverwege ben afgehaakt. Toen had ik er een klein uurtje opzitten. Vandaag en morgen maar even een training overslaan, zaterdag maar weer. Herstellen!

Er zijn trouwens weer aardig wat sportvrienden terug van vakantie, gezellig al is het nog steeds vrij rustig voor de woensdagavond. Maar het broodje brado smaakte goed en met respectievelijk thee, witte wijn en naderhand twee dubbele Leffes werd de vochthuishouding gereguleerd, gezeten op het buitenterras. Daar was het goed toeven, temeer omdat het niet zó bloedwarm was als verwacht...

Geen opmerkingen: