zondag 29 juli 2012

Rust aan het blogfront

De afgelopen dagen is het rustig geweest aan dit blogfront. Niet dat er niets is gebeurd, integendeel, maar het is allemaal niet zo spannend om te vermelden. Het waren vooral activiteiten die te maken hebben met clubblad en jubileumboek. En natuurlijk een beetje FB'en en kijken naar de Olympische Spelen al komt daar overdag weinig van. Wat de eigen lichamelijke oefeningen betreft: na de woensdag is zaterdagochtend weer gelopen, zij het niet lang (drie kwartier) en in een heel rustig tempo. Ik ging lopend naar de Laan van Poot omdat er iets voor mij in de postbus zou liggen (materiaal voor kopij). Kwestie dus van het nuttige met het aangename verenigen. Maar de post lag er nog niet, die heb ik zondagmiddag opgehaald. Dus heb ik samen met Michel Out, die met een relax-loopje bezig was, een paar rondjes opgelopen over het grasveld achter het clubhuis.

Verder is die zaterdagmiddag besteed aan klusjes zoals gras maaien en boodschappen doen. Een neef van mijn vrouw en zijn vriendin logeren in Den Haag, we hebben hen uitgenodigd om zaterdagavond te komen eten. Erg uitgesloofd heb ik mij niet, maar de boeuf bourguignonne (alweer? Ja, alweer...) viel in de smaak. 

En oh ja, ik was ook nog even in het Louis Couperus Museum. Dit onder meer omdat dit een van de Haagse musea is waar werk van de bekende kunstenaar Isaac Israels wordt geëxposeerd. Op de foto zien we Israels zittend aan een tafel en Couperus staat achter een balustrade. Ik was nog nooit in dat museum geweest, een paar weken terug was ik in de buurt maar heb het niet kunnen vinden. Van de buitenkant - maar ook van binnen - is het gewoon een woonhuis, alleen een bord tegen de gevel geeft aan dat dit het Louis Couperus Museum is. Je moet eerst aanbellen, waarop direct wordt opengedaan. Bij een vriendelijke jongedame aan een tafeltje kun je vervolgens een kaartje kopen of je museumjaarkaart tonen.

Het museum zelf is overigens zeer klein, niet groter dan een flinke benedenetage al zijn er plannen om de rest van het woonhuis erbij te betrekken. Wie meer hierover wil weten, leze hier verder.

Zondagochtend voor de derde maal naar de Kerkpolderloop gegaan, weer met Jan Wierenga. 'Andere Jan' ging ditmaal niet mee. Ook nu was het weer vrij druk en het lopen van de vijf kilometers langs de Vliet ging, evenals de vorige keer, vrij goed maar de tijd was er niet een om over naar huis te schrijven of om op een blog te vermelden. Nou ja, vooruit dan: 24:10". Kennelijk was de wind-tegen de eerste twee kilometer de oorzaak dat velen - waaronder ikzelf - ca. veertig seconden langzamer liepen dan vorige week. Niet iedereen, Hizkia en Michel liepen sneller. Maar goed, we hebben weer gelopen en daar gaat het om.

De rest van de dag zeer lui in de tuin doorgebracht in de blote bast, onderbroken door wat stukjes schrijven op de pc. Het weer is in ieder geval aan de kust zeer meegevallen, een strakblauwe lucht en veel zon. Straks koken en daarna verder 'bankhangen' bij de Olympische Spelen en Zomergasten....

Geen opmerkingen: