dinsdag 24 juli 2012

Onder Onsjes

De kunst van het leven is: aanvaarden, zowel de positieve als negatieve dingen. Lukt dat niet, denk dan aan de wijze woorden van grote geestelijke leiders als Boeddha ("Alle onvrede en teleurstelling komen voort uit verwachtingen") en Johan Cruyff ("Elk nadeel hep zijn voordeel"). Maar toegegeven, dagen zoals deze zijn beter te aanvaarden dan dagen met storm en regen. Wat mij betreft zou elke dag zo mogen zijn, maar ja, dan had ik maar in Zuid-Frankrijk moeten gaan wonen.

Niettemin zijn het gewone werkdagen  voor mij, al zit ik nu, na de inderhaast bereide Salade Nicoise met stokbrood en witte wijn - toch nog een beetje Frans sfeertje - in mijn fleurige bermuda achter de pc deze letters in te kloppen.

Tussen de middag ben ik met twee collega's, Siebrand en Ruud, een stukje gaan lopen door Hilversums dreven. Niet te snel, gewoon een duurloopje. We maakten een rondje en liepen over het ecoviaduct, dat aan de andere kant uitkwam op de heide. Daar gingen we terug en via het Mediapark keerden we terug naar ons pand. Al met al zo'n 35 minuten gelopen.

Het was uiteraard wel warm en mijn benen voelde ik nu helemaal, het is de derde dag op rij dat ik hardloop. Op zich niets bijzonders, maar de laatste maanden zaten er steeds een tot drie dagen tussen een training.

Later in de middag, op weg naar huis - ditmaal via Schiphol want er was een wisselstoring bij Harmelen en er was geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht naar Den Haag - zat ik een beetje te Wordfeuden en op facebook te neuzen. Tot mijn verrassing zag ik dat oud-collega Joop Zorn mij een bericht had gestuurd met bijlage, een stripje dat ik 42 jaar geleden had getekend voor ons personeelsblaadje 'Onder Ons'. Zowel Joop als mijzelf heb ik toen vereeuwigd, evenals andere oud-collega's waaronder Fred Meuleman, Henk Recourt, Henk Neuteboom en Rob Nederlof.


Destijds maakte ik ook een stripje waarin ene Professor Doctor Iekuu O. Zohoog figureerde. Die zal ik ook nog eens plaatsen.

2 opmerkingen:

Siepo zei

Cool! Lukt me alleen niet om in te zoomen. Kun je de cartoon in een wat groter formaat plaatsen? Zou ik leuk vinden. De spierpijn valt bij mij mee maar ik heb dan ook zeker een week niet gelopen..

Fred van der Gon Netscher zei

Ha Siep,

U wordt op uw wenken bediend! Uit de goede oude tijd....