maandag 2 juli 2012

Mini-bootcamp annex strand-duinloop

Er was geen sprake van een grote bezetting, vanavond bij Groep 5. Drie mannen en drie vrouwen, dat was het. Maar wel dus een evenwichtige verdeling! Om nog specifieker te zijn: Ilse, Eveline en Ellis (D) en Jan, Dick en Fred (H).

Ilse dacht: "laten wij iets geks doen". Niet de gebruikelijke trainingsroute. We liepen van de Laan van Poot richting Nieboerweg, staken die over en liepen tot aan de ingang van de Bosjes van Poot, 500 meter verderop. Na een korte loopscholing-sessie met versnellinkjes liepen we naar een grasveldje ergens in het bos. Daar werd, wat ik zou willen noemen 'een mini-bootcamp' ingelast: drie oefeningen van één minuut en daarna een minuutje op de plaats dribbelen. De eerste oefening was opdrukken, kikkersprong en dan vanuit rechtopstaande houding een sprongetje maken. De tweede oefening was een buikspieroefening: plat met de rug op de grond liggen, benen gestrekt naar boven en dan naar beneden brengen zonder de grond te raken. De derde oefening was bekend: vanuit rechtopstand beurtelings het rechter en linkerbeen gestrekt naar achteren brengen.


Het stelt niet zoveel voor zou je zeggen, maar toch had een enkeling moeite met de oefeningen. Daarna zijn wij een duurloopje gaan doen met af en toe een versnelling tussendoor. Wij liepen via Duindorp naar het havenhoofd, daar deden wij een fikse versnelling tot aan het vuurtorentje. Daar hadden nogal wat mensen hun hengel uitgeworpen om een zeevisje te verschalken.

We liepen terug, gingen nog wat drinken bij een pomp vlak bij de oprit naar het strand, daarna renden wij die oprit af en vervolgden onze weg op het strand. Gek genoeg - want de vijf kilometer van gisteren voelde ik wel in de benen - ging zowel het stuk over het havenhoofd (waar ik gelijk met Eveline en Ilse het vuurtorentje bereikte) als over het strand tot aan De Fuut wonderwel, Jan en ik liepen toen zij aan zij.

Via de duinen liepen we terug naar de Laan van Poot, van daar uit ben ik naar huis gaan lopen (zo was ik ook gekomen), dus bij thuiskomst bleek dat er toch al snel 100 minuten is gelopen.

Geen opmerkingen: