maandag 9 juli 2012

Tapas, mokum en de drie pyramides

De afgelopen dagen waren echte familiedagen. Erg gezellig. En het was niet eens mijn familie, maar schoonfamilie van dochter Daphne. Na de feestelijke ontvangst in haar huis en dat van haar vriend in Ypenburg, was er zondagavond een tapasavond georganiseerd door haar schoonouders John en Carmen - inderdaad, van Spaanse kom-af - waarbij ook hun andere zoon met vriendin en haar Belgische ouders aanwezig waren.

Er waren wel zeven gangen: courgettesoep met pijnboompitten, gehaktballetjes met tomatensaus, geroosterd knoflookbrood met serranoham, garnalen met inktvisringen, tonijnsalade, franse kazen, toast en stokbrood. En tortilla niet te vergeten. Het was lekker en leuk om zelf ook eens uit te proberen.

Vandaag (maandag) had ik een vrije dag. Nee, ik moet dat anders zeggen: ik heb een weekje vrij. Vakantie is een groot woord, want wij gaan niet weg - hooguit een keertje en dag ergens fietsen - maar ik was wel toe aan een weekje uit de dagelijkse tredmolen. De èchte vakantie komt later pas. 's Ochtends nog wat werkjes verricht die verband houden met het jubileumboek, 's middags ging ik - alleen, want mijn vrouw moest werken - met de trein naar Amsterdam. Daar aangekomen, werd het al snel heel slecht weer, van die zeikregen ook al was de temperatuur goed. Eventjes wat rondgewandeld, Kalverstraat, Dam, Keizersgracht, Herengracht, Museumplein en PC Hoofstraat. Ik wilde naar het stedelijk, maar dat is nog gesloten tot eind september. En het Van Gogh museum heb ik al zo vaak gezien, ik had geen zin om in de rij te staan. Ook moest ik de tijd in de gaten houden want de training wilde ik niet missen. Dus pakte ik op het Museumplein lijn 5 richting Centraal Statio, waar ik snel een trein naar den Haag had. Dat was wat je noemt een goedkoop middagje-weg, in totaal heb ik maar liefst € 0,00 uitgegeven.

De avondtraining was weer top. In regio-midden is de zomervakantie losgebarsten, dus was het wederom rustig bij de club, maar ook weer niet overdreven rustig. Wij (Groep 5) waren met z'n vijven: Jos, Hans en ik, en de dames Eveline (zij laat zelden, misschien wel nooit, verstek gaan), Ellis en Yvette.
Kadeloop - dat wel maar deze is van 2009...
Weer een trainer-loos groepje! Nu nam Jos het over en later ook Ellis. Op het programma stond een duurloopje met drie pyramides van 0,5 - 1 - 1,5 - 1 - 0,5 minuten, met tussen deze series zo'n tien minuten 'normaal' duurlooptempo. De eerste twee pyramides werden op de heenweg, in de duinen tussen Kijkduin en Terheijde, gelopen. We hadden een fikse wind tegen, die blies vanuit het zuiden. Aanvankelijk hield ik mij gedeisd, dat kwam deels door de tegenwind, bovendien voelden de benen nog niet hersteld van de Kadeloop, maar de laatste pyramide - we waren inmiddels op de terugweg, over het nieuwe brede fiets/wandelpad, met rugwind - probeerde ik wat meer mijn best te doen, en prompt liep ik bijna voorop, vlak achter Yvette. Woensdag is een testloop over 5 of 10 kilometer, naar keuze. Ik denk dat het vijf kilometer gaat worden wat mij betreft, want in het weekend wil ik voldoende hersteld zijn om 10 kilometer van de doorgaans zeer zware Beachrun (die deel uitmaakt van de Beach Challenge) op een redelijke manier uit te lopen.

Geen opmerkingen: