maandag 3 september 2012

Als een tierelier

Foto is tijdens de Beach Run gemaakt
Na een weekend waarbij weliswaar de wandelspieren in hoge, maar de hardloopspieren in mindere mate zijn aangesproken, was de maandagavond een uitgelezen moment om de training te hervatten. En het was meteen al een vrij pittig programma, ondanks het feit dat een aantal van ons - in ieder geval Ilse en Hans - dit weekend de 1 van de 4 hebben gelopen.

De groep bestond deze avond uit Hans, Hans de P., Ilse, Eveline, Yvette, Dick, Jos en Ellis, die net een week terug is van een mooie avontuurlijke vakantie in Bolivia. Ze liep meteen in de voorste gelederen mee. Hoogtestage gedaan? Wie weet...

Na een korte inloopronde, de oefeningen en een aantal versnellingen, het programma: een baantraining met twee blokken van 200-400-600-400-200 meter, drie minuten rust tussen de series.

Hoe het kwam weet ik niet, maar het ging als een zonnetje vanavond. Geen gezwoeg, integendeel, het ging als de spreekwoordelijke tierelier. Ook bij het uitlopen naderhand, waarbij wij een stuk de duinen inliepen, moest ik mij echt inhouden om niet té snel te gaan. Zeker, mijn gewicht is niet toegenomen, eerder wordt het nog steeds ietsje lager, dat kàn een verklaring zijn, in combinatie met de regelmatige trainingen. En wat ook zo is: de laatste weken ben ik aan de bietensap, elke ochtend voor het ontbijt een half glaasje. Eerst vond ik het niet lekker, sterker nog, ik vond het bocht, maar tegenwoordig drink ik het met genoegen. Niet te veel, en er zit een zuurtje in (citroen of zo) dat het drinkbaarder maakt.

Hoe dan ook, ik teken ervoor als het zo blijft gaan als deze avond. Om met Paul Kruijssen te spreken: "Blijven trainen!"


1 opmerking:

Jacqueline zei

Op de foto is duidelijk te zien dat je gaat als een tierelier.