donderdag 27 september 2012

Zappen naar Zep


Wij hadden gisteravond een familiebijeenkomst. Gezellig, maar daardoor kon er niet getraind worden, nota bene op mijn bijkans heilige woensdagavond.

Ter compensatie heb ik tussen de middag maar de stoute trainingsschoenen aangetrokken, in Hilversum dus. Het werd een vrij korte loop - noodzakelijkerwijze, het was in de lunchpauze - maar in die 40 minuten liep ik door bos, hei en over de wildbrug. Via het Mediapark liep ik terug naar ons pand. Het is droog gebleven en de temperatuur viel ook mee.

Overzicht natuurviaduct Crailo

Vandaag nog maar eens een stukje lopen, dan heb ik de woensdagavond-schade helemaal goedgemaakt.

Nu ik toch bezig ben: op woensdag 17 oktober draait in het Pathé-theater te Den Haag - en gelijktijdig met 13 andere bioscooptheaters in Europa - éénmalig een 3d-film van het laatste live-concert van Led Zeppelin. Nu is het geen publiek geheim dat ik een die-hard fan was, ben en altijd zal zijn van deze reeds lang geleden 'overleden' supergroep (de groep werd in 1980 ontbonden na het plotselinge overlijden van drummer Jphn Bonham). In 2007 kwamen de heren nog éénmaal bijeen in het Londense O2-theater en ik was een van de weinige gelukkigen die 'ingeloot werd'. Samen met clubgenoot en jeugdatletiek-trainer Michiel Oosschot ben ik er heen gegaan. Het was een geweldige ervaring, en vijf jaar later is de concertregistratie er, op film. Ik ga er heen, samen met Michiel, en groepsgenoot Patrick gaat ook met zijn zoontje, en wie weet wie allemaal nog meer.

Waarom is de film zo laat uitgebracht, vijf jaar na dato? Deze vraag werd onlangs ook gesteld aan de drie overgebleven leden van de groep, Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones. Dit was tijdens een persconferentie naar aanleiding van de film.  Het schijnt nooit een vooropgezet plan te zijn geweest het concert op dvd uit te brengen, maar het gefilmde materiaal was van dien aard dat het zonde geweest zou zijn om het na te laten. Basgitarist en keyboardspeler John Paul Jones zei in dit verband 'tongue in cheek' dat de dvd volgens Led Zeppelin-maatstaven juist snel is uitgebracht...

Of er nog kaartjes zijn, geen idee, maar als je een echte liefhebber bent - en niet eens een hard rock fan, want Zeppelin maakt(e) heel 'gedifferentieerde' muziek - zou ik het zeker proberen!

Hierbij nog een welbekend stukje blues-rock van een concert uit 1977, om in de stemming te komen...


Geen opmerkingen: