zaterdag 8 september 2012

Feestelijk nazomeren op het strand

Een mooie zaterdag, met veel zon aan de kust! 's Ochtends een stukje hardgelopen, niet te snel en niet te lang want zondag (als dit stukje wordt gepost: vandaag) wil ik meedoen aan de Kopjesloop in Delft. Een 10 km. prestatieloop die eens per maand wordt georganiseerd door de Delftse Koplopers.

Ik heb 's ochtends nog wel een stuk ingelopen met 'mijn' Groep 5, maar na de oefeningen ging ik al snel mijn eigen weg. De anderen gingen nog ruim anderhalf uur lopen en Eveline en Yvette zelfs twee-en-een-half uur ter voorbereiding op de 'hele' Berenloop begin november, oftewel de hele marathon. Petje af, zo ver ben ik nog niet en al zou ik het willen: twee maanden is te kort dag, zeker omdat ik dit jaar weinig op duur heb getraind. Te veel bezig met andere dingen, vooral mentaal. Het relatief kleine stukje van vanmorgen (ca. 50 minuten netto) ging overigens wel goed.

De mensen van Groep 5 zou ik later in de middag weer treffen bij strandtent Bo Beach, waar groepslid Dick Pak met zijn vrouw Maartje hun 60-jarig bestaan vierden. Maar eerst ging ik naar de stalling bij het Centraal Station om mijn fiets op te halen. Dat zat zo, gisteren ben ik mijn fietssleuteltje kwijtgeraakt, waarschijnlijk uit mijn tas of broekzak gegleden, geen idee. Gelukkig hadden we thuis nog een reservesleutel liggen dus die kwam goed van pas.

Na terugkeer toch nog even naar het strand gegaan waar het èrg warm en zonnig was, en ruim twee uur gezonnebaad. Maar om half vijf werden we bij de verjaardag van Dick verwacht. Dus naar huis gegaan, opgefrist en op de fiets naar Kijkduin. Daar was het nog even zoeken naar Bo Beach, een meisje die bij een strandtent werkte had er zelfs nog nooit van gehoord. Even verderop wel, ik moest nog een aardig stukje terugfietsen door de duinen.

Beter weer dan vandaag hadden de jarigen niet kunnen treffen. Er waren ook nog aardig wat mensen van groep 5 komen opdraven. Zelf kwam ik nog een aantal goede bekenden tegen, vooral mensen uit de tijd dat mijn dochter nog op de Heldringschool zat. Er kwam zelfs nog een 'juf' van haar op mij af die mij herkende, juffrouw Drost. Ik moest de groeten doen. En de zoon van Dick had met mijn dochter in de klas gezeten. Grappig.

 
Er was een prima indisch buffet geregeld, smakelijk en gevarieerd. En zo bleven we, doorvoed en wel, tot zonsondergang op het strand. Een mooie en gezellige nazomermiddag in september, dat was het. Met dank aan Dick, Maartje en de weergoden!

Geen opmerkingen: