zaterdag 29 september 2012

"SPEULUH!!!" in De Fuut

Het is bijna 1 oktober, dit is het laatste weekend dat strandpaviljoen 'De Fuut' open is. En traditioneel gaat er altijd een groepje van 'Haag' heen. Meestal is dat eerder, eind augustus of begin september als de sfeer nog wat na-zomers is. Een paar weken geleden was dat ook inderdaad het geval, maar gisteravond was een reprise.


Waarom nu steeds De Fuut, terwijl er zoveel andere strandtenten zijn, ook in de directe omgeving? Simpel, er is vaak live muziek. De ene keer is het jazz, de andere keer folk of blues, maar gisteravond was het echt ouderwetse gitaar-rock. De band die speelde kwam uit Noord-Holland en heet Jinx, een Rory Gallagher tribute band. Drie enthousiaste mannen 'die er zin in hadden' en meerdere personen uit onze groep - niet de dame maar enkele heren, één met name - de hele avond letterlijk en figuurlijk wisten te bewegen om eh.. juist, te bewegen. Onder de kreet "SPEULUUUH!!" danste hij zich een slag in de rondte. Waarmee maar gezegd wil zijn dat een bezoekje aan De Fuut prima ingepast kan worden in een serieus trainingsprogramma voor hardlopers.

Eerlijk is eerlijk: er zijn gisteren de nodige sportdrankjes geconsumeerd. Sportdrank met klinkende namen als Dommels, Hertog-Jan, Westmalle triple of dubbel, al waren er ook een paar onverantwoordelijke types die het veel ongezondere Spa Rood tot zich namen. Maar ja, onverstandige mensen heb je overal :-)...

Geen opmerkingen: