donderdag 20 september 2012

September rain...

Vertrouwd tafereel op woensdagavond, vlak voor het vertrek van de loopgroepen...

Dinsdag heb ik het rustig gehouden. Dat komt neer op: niet gelopen. Woensdagavond echter weer aan de bak! Er waren weer heel wat loopgroepen op de been, wat uit bijgaande foto's moge blijken. Ook onze Groep 5 was aardig compleet. Uit mijn hoofd: Patrick, Hans 1, Hans 2, (allebei met dezelfde nieuwe schoenen van Nike, dat was niet eens afgesproken!), Dick, Jos, Ilse, Ellis, Eveline, Ellen, Anja.

Het mooiste van deze training was dat het niet heeft geregend,  en dat was heel wat na een frisse en vooral onstuimig-natte dag. In Hilversum waren de buien soms extreem, met dikke hagelstenen, ik liep nèt in zo'n bui maar kon op tijd een schuilplaats vinden.

Goed, de training dus. Na het gebruikelijke inlopen en vervolgens de oefeningen, gingen wij op weg. Het zou een training worden met het accent op duur, afgewisseld met stevige lange tempo's. Schema: 4-8-4 minuten, en dat twee keer. Wij gingen de Laan van Poot af, gingen bij de Savornin Lohmanlaan de duinen in, 'pakten' een stuk Kijkduin, via Kijkduinsestraat en Monsterseweg keerden we terug naar landgoed Ockenburgh, langs de puinduinen en de Machiel Vrijenhoeklaan en de winkelgalerij op Kijkduin en even verderop wederom de duinen in tot wij moe maar voldaan het thuishonk bereikten.
"Lekker lopen, maak het niet te gek" zei Wim nog. Mooi niet! Het werd bijna wedstrijdtempo, vooral bij de voorste lopers. Maar bij de informele evaluatie achteraf klonk alom: "Lekker pittig getraind!"

De heer Visser laat alvast zijn handen wapperen...
Patrick is weer aardig terug op zijn oude niveau, anderen die al een tijdje door omstandigheden niet of minder hebben getraind 'komen er aan' en de dames... Tja, de dames, wat lopen zij toch goed, stuk voor stuk. Zij zijn niet bij te houden, zeker niet bij de langere tempo's. Maar ja, hun trainingsschema is er bij een aantal ook naar, naast aanleg uiteraard. Niet alleen de 'kwaliteitstrainingen' op maandag, woensdag en zaterdag, maar daarnaast ook nog eens een of twee lange duurlopen. Vooral degenen die voor de Berenloop (hele marathon) trainen zijn 'goed bezig'.

Maar eigenlijk zijn wij allemaal, als totale groep 5, goed bezig. Dit mede door de begeleiding van Wim Hartman. Het is best een hechte groep geworden, er wordt goed getraind en naast het lopen staan er weer allerlei leuke dingen op stapel, die zullen er vast toe bijdragen dat wij de herfst op een plezierige manier doorkomen.

Na de training was er weer een 'aangeklede na-zit' in het clubhuis. Ditmaal was het thema: Amerikaanse cinema, met filmsterren uit de jaren vijftig tot - pakweg - negentig. Tientallen uitgeprinte zwart-wit portretten hingen aan de muren. Niet één ster ontbrak: Rock Hudson, Marilyn Monroe, Robert de Niro, Olivia Newton John, Paul Newman, Al Pacino, enzovoorts enzovoorts. Oh nee, ik miste er toch één, het beste paard van stal: Marlon Brando. Nou, bij deze dan! Toch een leuk initiatief van de barcommissie 'van de dag'. Er werd ook toepasselijk voedsel verstrekt: gratis popcorn in van die kleurige bioscoopdoosjes, en hamburgers.

Geen opmerkingen: