zaterdag 1 september 2012

Loopplannen voor de herfst...

Het wordt een uitzonderlijk weekend: ik had mij vast voorgenomen om de komende tijd méér te gaan hardlopen. Het hele jaar was minder gericht op een doel, of dat doel zou moeten zijn: lekker blijven bewegen, regelmatig trainen en af en toe aan een loopje meedoen.

Meijendelloop 2010
Dat blijft ook de komende tijd het adagium, D.V., maar er kan nog wel een schepje bovenop. Ultralopen kan ik vergeten, ik vind mensen die dat doen zeer inspirerend en ik kan mij voorstellen dat het heerlijk is om te doen, àls je het mentaal en fysiek aankunt. Maar een marathon? Ach, ik sluit het nog niet helemaal uit. Volgend jaar september komt er in ieder geval weer eens een Haagse Marathon, daar wil ik mij wel op voorbereiden.

Dit weekend vliegen de loopjes en lopen bij ons in de regio je letterlijk om de oren: de 1 van de 4 loop bij AV Sparta, de Vlietloop op dezelfde zondag, vandaag onder andere de Dorpspomp loop, maar ik zal aan geen van die loopjes meedoen. Ik had namelijk al afgesproken om te gaan wandelen en die wandelingen kunnen moeilijk verzet worden. Dus vandaag gaat de weg richting Kaapse Bossen, morgen wordt er gelopen van Dieren naar Velp. Uiteraard gaat de camera mee.

Maar... de komende tijd gaat er, mits blessures of ander ongerief roet in het eten gooit, véél gelopen worden. Gisteravond, nou nee, eigenlijk vannacht, heb ik mij online ingeschreven voor de Meijendelloop op 24 november. In diezelfde maand doe ik mee aan de Berenloop (halve marathon) op Terschelling en waarschijnlijk ook aan de halve marathon in Monster. In september wil ik ook ergens een halve marathon lopen en in oktober ook een of twee, misschien de Hoge Veluweloop of zo. Dat is best veel, dus een goede voorbereiding (meer langere duurlopen) zijn geen overbodige luxe. Maar nu eerst wandelen!

1 opmerking:

André zei

Dat zijn mooie voornemens. Heel blijven en lopen dan maar. Gisteren deed ik mee met de Heideloop in Ermelo. Dat is weer eens wat anders dan vier rondjes in het Zuiderpark.