donderdag 6 september 2012

Nazomerse fartlek

En weer was het een fantastische training woensdagavond, in mijn beleving tenminste. Lekker weer, niet te warm, niet te koud, en er kan nog steeds, de hele training door, in het licht gelopen worden. Dat zal nu elke week wat minder worden denk ik zo.

Onze groep was groot! Op het gevaar af dat ik mensen vergeet: Patrick, de beide Hansen, Dick, Jos, Ton, Cor, Eveline, Yvette, Ilse, Ellen (ook weer terug van een verre en avontuurlijke vakantie), Ellis, Anja en ikzelf. Dat was het lopende deel van de groep: Wim begeleidde ons op zijn onafscheidelijke fiets.

Er stond een fartlek op het programma. En wat voor een, via het oervertrouwde maar toch afwisselende parcours. Eerst liepen we via de Laan van Poot en duinen naar Kijkduin. Onderweg deden wij de welbekende rek- en strekoefeningen.

Daarna gingen we via Kijkduin naar de Ockenburghstraat, waar we een serie korte tempo's (pas-verlengingen) deden: steeds van lantaarnpaal 1 tot en met lantaarnpaal 3, en dat een keer of vier tot aan de stoplichten bij de Monsterseweg. Daar bleef het niet bij. Even verderop hadden we een 'viaduct-tempo'. In een flink tempo van start en na zo'n - naar schatting - 200 meter met kortere pasjes en opgetrokken knieën naar boven, het viaduct op, en daar in een wat rustiger tempo naar beneden en bij het keerpunt terug, hetzelfde verhaal maar dan de andere kant op. Dat was wel het pittigste onderdeel deze avond, maar er zouden nog een aantal van dit soort langere versnellingen volgen, onder andere vanaf Madestein tot aan de Monsterseweg (pakweg 800 meter), en als een van de laatste via het pad met een paar flinke ups en downs door de puinduinen, uitkomend bij de pomp.
Ook nu ging het weer heel goed, voor mijn doen liep ik snel maar nergens kwam ik 'stuk' te zitten.

 
Terug weer een gezellige boel in de 'na-zit'. Eerst met Groep 5 aan 'onze' ronde tafel - grappig toch dat wij mensen altijd een speciaal plekje gevoelsmatig als 'van ons' gaat beschouwen - waar we de dingen van de dag bespraken, de nodige consumpties tot ons namen en vooruitblikten op een aantal 'leuke dingen' die we in het najaar van plan zijn om als groep te gaan doen. En getuurd naar een kaart van Pierre vanuit Talinn, een mooi stadje in Estland. Geen van ons had een leesbril bij ons dus de tekst was ternauwernood tot niet te ontcijferen maar ik heb de kaart mee naar huis genomen, vandaar. Meteen maar even gegoogled naar plaatjes van Talinn en waarachtig. Daarna ook nog even bij de andere kornuiten gestaan en gezeten.

Vandaag maar weer eens een stukje uitlopen en daarna ergens wandelen, het weer is ideaal!

Geen opmerkingen: