zaterdag 18 mei 2013

Atletiek-instuif en Coopertest

De herfstachtige koude vrijdag stond ten dele in het teken van de sport: 's ochtends nog eventjes het krachthonk bezocht maar wat ik daar deed mocht geen naam hebben, ik wilde mij sparen voor de Coopertest. Die werd zaterdag gehouden.

 
 
Op vrijdagavond was er een atletiek-instuif aan de Laan van Poot waarvoor verenigingen konden inschrijven. Veel atletiekonderdelen kwamen aan bod: loopnummers waaronder de steeple chase en technische nummers zoals ver- en hoogspringen. Echter viel dit evenement bijna in het water, vooral rond 18:00 uur. De regen kwam - in ieder geval in Den Haag - met bakken uit de hemel. En koud dat het was! Zeker voor mei-begrippen. Nadat de ergste regen voorbij was, ging ik wel even kijken, vooral om de jury bezig te zien. Wij proberen als vereniging meer juryleden te krijgen. Er is een goede kern van ervaren en zeer betrokken juryleden die deze bezigheid al jaren achtereen verricht, maar het jurycorps moet zo langzamerhand wel worden aangevuld. Dit ook omdat volgens de regels verenigingen bij evenementen een minimum aantal juryleden moeten afvaardigen, lukt dat niet dan gaat de wedstrijd niet door.

 
 
Behalve kijken naar de jury, heb ik ook foto's gemaakt maar veel daarvan zijn mislukt, dat wil zeggen teveel bewogen. Maar ik zag ook foto's van iemand anders op onze site en die hadden hetzelfde euvel. Nou ja, beter iets dan niets. Ook werd mij opgedragen om samen met Michel en Wim hordenblokken voor de Steeple Chase te verplaatsen. Zeer zware blokken, niet zo goed voor de rug maar ik ben er niet doorheen gegaan.

Coopertest

Zaterdag was de Coopertest. De eerste groep ging om 10:00 uur van start, en zo ging dat door, tot 13:40 uur. De uitslagen staan nog niet online. Wel kan ik melden dat ik de langzaamste van onze groep was met 2540 meter, maar voor mijn leeftijd is dat prima en ik heb er zelfs aardig wat punten mee gescoord (vanwege 'de Methusalem-factor'). In ieder geval heb ik lekker gelopen, in één prettig aanvoelend, strak tempo.

 
 
 
Een van onze groepsleden, Hans Uyterhout, had snel na de loop het volgende verslag over 'onze' Groep 5 gemaakt. Wat er in staat is voor de buitenstaander wellicht abacadabra, maar het komt er op neer dat 'wij' (Hartmannen vijf team 2), zeker binnen onze trainingsgroep, relatief goed hebben gescoord.

"Het was een bijzondere training vandaag: een Coopertest in het kader van het HAAG100 festijn.
Met een bijzondere uitslag ook.
Want door een puike prestatie is het Hartmannen vijf team 2 maar liefst 12 punten (officieus) ingelopen op het Hartmannen vijf team 1, als ik het goed heb 265 om 253 punten, maar houd mij ten goede.
Jos zette in de vroege ochtend meteen de toon door een uitstekende 2.870 meter te lopen, naar later bleek het verst van zijn team. Dit boezemde zoveel angst in dat één van de Hartmannen uit het andere team zich terugtrok. De genadestoot werd 2 uur na Jos uitgedeeld door Dick en Hans. Met name Dick overtrof zichzelf en alle verwachtingen door een fraaie 2.628 meter neer te zetten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij de gehele race perfect werd gegangmaakt door concurrent Ton. Dick heeft hem hiervoor nog royaal bedankt door de eindsprint voor Ton aan te trekken die hierdoor uitkwam op 2.635 meter. Fred liep een niet onverdienstelijke 2.540 meter die, rekeninghoudend met de tabel, resulteerde in een fraaie puntenscore. Een score die, als Fred's huidige leeftijd in aanmerking zou worden genomen, zelfs nog 5 punten hoger zou zijn. Patrick liet, zoals verwacht, iedereen van ons zijn achterste zien. Maar dat niet alleen, met zijn 3.057 meter liet hij ook alle Power (wo)men achter zich.
 
Intussen werd er op de middenbaan polstokhoog getraind met Nederlands Kampioen Nils Mulder
 
 
De Hartvrouwen bleven steken op 344 punten. Dit hadden er 346 kunnen zijn als Ilse en Eveline ieder 1 meter meer hadden gelopen. 
Ilse liep overigens een keurige 2.940 meter en was daarmee de eerste Hartvrouw. Op gepaste afstand werd Eveline tweede Hartvrouw met 2.802 meter. Zij scoorde daarmee wel het hoogste aantal punten van ons allemaal, namelijk 125. Niet ver achter Eveline finishten Ellis en Yvette met resp. 2.775 en 2.733 meter, goed voor puntenscores waarvan de mannen alleen maar kunnen dromen."
 
Op woensdagavond 12 juni is er weer een Coopertest bij HAAG.

Geen opmerkingen: