zondag 19 mei 2013

Coopertest The Movie

In de Top 10!!!

And now something completely different..... Nog wat bewegende beelden van de Coopertest! 

2 opmerkingen:

Ton van Westbroek, hardloopdeskundige zei

Popprofessor Fred wil jij voor de blogvolgers eens duiden hoe de einduitslag van een dergelijk songfestival tot stand komt. Zijn er kwalitatieve criteria of spelen vage nationalistische sentimenten een grote rol ? Bij het tweede kan Oost-Europa-deskundige dr Clavan wellicht een bijdrage leveren bij het voorspellen van de uitslag. De commentator, de heer J Smit, was ook heel open hieromtrent "die geeft wat aan die etc". In de wielersport heet dat oneerlijke concurrentie en word je voor jaren uitgesloten. Mij valt in ieder geval op dat GB en la France heel slecht scoren. Dat vind ik gek, zijnde de bakermat van popular music. Dank en groet,

Fred van der Gon Netscher zei

Tom, wist ik het maar. Een van de leukste, zo niet hèt leukste element van het songfestival in het laatste onderdeel, 'The Votes'. de liedjes vind ik doorgaans niet veel om het lijf hebben, zelfs de beste niet.
Waar ik mij wel mateloos (nou ja) aan erger is dat 'oostbloklanden' elkaar de (hoogste) punten toespelen, andere landen komen er nauwelijks aan te pas. Die vage nationalistische sentimenten waar je het over hebt vind ik dus helemaal niet zo vaag. Maar dat geldt ook voor de Scandinavische landen, en Nederland en België zijn doorgaans ook vriendelijk voor elkaar. Ik vind dat uiterst merkwaardig want voor mij - maar wie ben ik als modaal tv-kijkertje - geldt maar één criterium: wat is het beste liedje, ongeacht uit welk land dat komt. Maar dit is algemeen geaccepteerde poppenkast geworden, vooral geen onmin krijgen met je buren. Ik denk dus dat wij het eens zijn.