zaterdag 4 mei 2013

Voorjaarsactiviteiten

Gisteren een bedrijvig dagje. Tegen half tien was ik in het krachthonk, waar ik mijn gebruikelijke oefeningen deed met als afsluiting tien minuten roeien. Ditmaal was ik niet alleen, integendeel, ik was er met vijf andere jongeheren (:-)) waaronder onze trainer Wim.

Na deze indoortraining nog wat gelopen. Een rustig kort duurloopje werd het van ca. 50 minuten in totaal. Het moest wel rustig, want de benen herinnerden zich de pittige woensdagavondtraining met 4 x 1000 m. pijnlijk duidelijk. Wel nog even via de Fuutlaan een klein stukje duinen gepakt.

Onderweg Jan Letsch gespot, hij was druk bezig met het terugduwen van een grote tak die de loopweg versperde. Jan is met zijn 79 jaar een van onze oudere actieve vrijwilligers, hij is doordeweeks vaak te vinden in en rond het clubhuis om allerlei klusjes en klussen te verrichten.

De rest van de dag ging ik van hot naar her op de fiets, eerst boodschappen doen voor het avondeten. Daarna alweer naar het tuincentrum, wat planten en een zak potaarde gekocht. Thuis enkele potten uit de schuur gehaald, gereinigd, gevuld met aarde en er planten in gezet: zo'n struik met tientallen witte margrieten, een vlinderlavendel en een rozenstruikje.

De potten in het voortuintje, naast de voordeur gezet. Verder twee plantjes zenegroen (Ajuga reptans) 'als opvulling' in het stuk geplant dat we eergisteren helemaal klimop-vrij hebben gemaakt. We hadden daar al Saponaria, Salvia Ostfriesland en Sedum Acre (muurpeper) in gezet, het is ten dele een rotstuintje. In de achtertuin nog wat ingezaaid hier en daar en een verse Budleja geplant. Nu moet het voorlopig maar eens afgelopen zijn met die plantjes en afwachten of alles wil aanslaan.

Voorjaar aan de Laan van Poot
 
's Avonds naar de Waldeck Pyrmontkade om Hedwig, onze jury-coördinator, te interviewen voor het clubblad. 'We' hebben meer juryleden nodig, want zonder juryleden kunnen geen wedstrijden georganiseerd worden en dat is toch het visitekaartje van de vereniging. Via het clubblad zullen wij een oproep hiertoe doen.

Vandaag gaat de weg naar Ruinen. De bedoeling is om het vogelpark aldaar te bezoeken en er wat foto's te maken. Maar eens zien of dat gaat lukken.

Het weer zit in ieder geval mee. Het is vrij zacht, al wordt het de komende weken wisselvallig en zal het aan de kust aanmerkelijk frisser worden dan elders. Met uitzondering van dinsdag en woensdag, dan is het ook daar (dus hier) vrij warm. We krijgen dus wel een paar mooie dagen. Dat zijn tenminste de laatste verwachtingen, waarmee toch weer wordt teruggekomen op eerdere al te optimistische voorspellingen. Maar goed, de echte winterse kou is hopelijk nu echt voorbij.

Geen opmerkingen: