maandag 6 mei 2013

Vrijheid blijheid

En zo zijn er weer twee belangrijke mei-dagen voorbij: 4 mei dodenherdenking, 5 mei bevrijdingsdag.

Erg veel heb ik niet meegekregen van het bevrijdingsfestival. Nagenoeg niets, hoewel ik mij had voorgenomen iets mee te pakken van de bands die er speelden. Maar er gebeurt niet altijd wat je in je hoofd hebt gezet. Vanmorgen werd ik gebeld door een goede kennis die in Den Haag was en voorstelde iets te gaan drinken. Zo geschiedde, omdat het erg mooi weer was werd dat De Kwartel.

Daar bleef het niet bij, want 's middags zouden wij met onze dochter en haar verloofde en schoonfamilie iets gaan drinken bij een andere strandtent, People in Kijkduin. Ook dat hebben we gedaan. Het werd een gezellige en ronduit zomerse sessie, in de volle zon en helemaal beschut tegen elk zuchtje wind.

In de tijd daartussen is er uitgebreid gezonnebaad in de tuin en 's ochtends een uurtje hardgelopen. Dat was nog bijzonder, ik wist niet beter of ik had afgesproken met Jan W., hij zou naar AV 40 in Delft gaan om hard te lopen. Ik zou meegaan en had mij voorbereid op een 5 km loop. Dus om kwart voor tien uur liep ik naar Meer en Bosch om hem op te wachten maar wie er kwam, geen Jan. Het kan heel goed zijn dat het misverstand bij mij lag, hoe dan ook: geen probleem, ik ging wel voor mijzelf lopen. Dat heb ik dus gedaan, en meteen een stuk duinen en strand meegepakt.

 
's Avonds toch nog even naar de stad om het staartje van het bevrijdingsfestival mee te maken. Op het Spui kwam ik - heel verrassend - mijn inmiddels ex-collega Jim Holterhuës tegen, hij was met twee vrienden op stap, ze hadden juist de voetbalwedstrijd ADO-Feijenoord bijgewoond. Dat is voor Feijenoord niet zo goed afgelopen en omdat Jim een echte Rotterdammer is zijn we daar maar niet op doorgegaan. Wel bijzonder om hem in Den Haag, op het Spui, tegen te komen temeer omdat Jim even daarvoor had gedacht: "Misschien kom ik Fred hier wel tegen".

 
Nog even naar het Malieveld gegaan, daar hing echt een soort Parkpopsfeertje en er speelden ook nog bandjes. Erg lang ben ik er niet gebleven, de muziek kon mij niet zo boeien dus na wat te hebben rondgelopen ging ik naar het station en vervolgens met de Randstadrail terug naar huis.

Geen opmerkingen: