vrijdag 24 mei 2013

Sjoppen

Het is niet iets dat ik dagelijks doe, ik kan ook niet beweren dat het een hobby van mij is maar ècht een hekel heb ik er ook niet aan: shoppen. Of winkelen, voor de taalpuristen onder ons.

Gisteren hebben we de schade van maanden ingehaald: de hele dag waren wij in de stad, winkel in, winkel uit. Met onze dochter. Wij weten allemaal hoe het weer was, ideaal 'sjopweer' dus.
Aanleiding was een pak voor mij. Nu heb ik wel een aantal pakken hangen maar die draag ik sporadisch, zeker nu ik met pensioen ben. Maar binnenkort is er een bijzondere gelegenheid waarbij ik beslist een (zomer)pak moet dragen in een andere kleur dan zwart (mijn favoriete 'kleur' als het op pakken aankomt).

 
We gingen niet over één nacht ijs. We gingen kijken bij onder andere De Bijenkorf (daar kwamen we tot drie keer toe terug), Peek en Cloppenburg, Hugo Boss, Oger Fashion, Credo, Eduard Pelger, Suit Supply, C&A en Zara. En uiteraard hier en daar wat aanpassen, meestal alleen het jasje en als dat beviel het hele pak. Armani, Zeghna, Strellson, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, ik heb pakken of jasjes van al die merken aan mijn lijf gehad gisteren. Er zaten verbazingwekkend dure en verbazingwekkend goedkope pakken bij. Uiteraard alle waar naar zijn geld, maar het is niet per definitie zo dat een duur pak geweldig zit, strak gesneden is of een fantastische uitstraling heeft. Zeker niet! Soms ronduit oubollig, al zal de stof van uitstekende kwaliteit zijn. Sommige goedkope pakken daarentegen (zoals bij Zara) zagen er flitsend uit, slanke moderne snit, maar de duurzaamheid zal tegenvallen. Ik heb bij Zara nog wel 'als extra' een vrolijk zomerhemd gekocht.

Uiteindelijk geslaagd! Het werd een slankgesneden grijs pak van Hugo Boss. Klinkt een beetje saai, grijs, maar je hebt wel vijftig tinten grijs en deze beviel ons wel. Daarna nog even op zoek gegaan naar een bijpassend overhemd in de juiste kleur, die vonden we uiteindelijk bij Zara. Ben wel blij dat de conditie goed is want in totaal zijn wij zeven uur lang in de stad geweest en zijn niet door onze hoeven gezakt...

Geen opmerkingen: