vrijdag 10 mei 2013

The Golden Ten 2013: mooi weer, weer mooi en gezellig

Gisteren was het ideaal weer voor The Golden Ten: zonnetje, weinig wind, niet al te warm maar warm genoeg. Ditmaal ging ik met de tram naar Delft. Omstreeks elf uur was ik in het Stadhuis aan de Grote Markt om mijn startnummer met ingebouwde tijdregistratiechip op te halen. Rijkelijk vroeg, in aanmerking genomen dat de 10 km pas 's middags om 15:00 uur van start ging.

Maar erg was dat niet, integendeel. Het was lekker weer, beetje sfeertje proeven en alles kon nu op z'n gemakkie. Zo was ik getuige van de jeugdloop over 1 km, waaraan onder andere Mike Vrolijk en zijn (en Helmies) dochter Anne meededen. Helaas is de foto niet goed gelukt: Mike zie je wel in de verte, maar Anne niet. Volgende keer beter! Mike zou later aan de 10 km deelnemen.

Aan een kraam op de Brabantse Turfmarkt het speciale t-shirt opgehaald dat ik meteen maar heb aangetrokken. Uiteraard veel bekenden gezien en onze vereniging was ook goed vertegenwoordigd. Dat bleek ook later in het Congegratiegebouw, waar het aanvankelijk (rond half twaalf) erg rustig was. De lopers die zich aan het omkleden waren zouden deelnemen aan de vijf kilometer, die een uur eerder van start zou gaan dan de tien kilometer.

Met Jan Groeneveld gekeken naar de vijf kilometer, vanaf de start tot en met de finish. Wat foto's gemaakt van de in geel-groene outfit gehulde clubgenoten. Daarna weer terug naar het Congegratiegebouw aan de Brabantse Turfmarkt waar je je kon omkleden, je sporttas kwijt kon en naderhand kon douchen.

En toen eindelijk de 10 km. Ik stond - wat tijd betreft volstrekt onterecht - in het A-vak en ging bewust achteraan staan. Het had overigens best nog wat moeite gekost om dat vak te bereiken. Meteen maar pittig van start gegaan. Dat hield ik zo'n anderhalve kilometer vol, toen merkte ik toch dat ik moest overgaan in een wat rustiger looptempo.

 
Eigenlijk had ik wel het gevoel dat ik liep voor wat ik waard was en heb niets laten liggen. Alles gegeven. Misschien iets te snel van start gegaan, wie zal het zeggen. Van tevoren had ik mijzelf ingeschat op een krappe 50 minuten, met een beetje geluk een hoge 49-er, maar dat viel erg tegen. Het werd 52'19'', geen tijd waar ik mijzelf of anderen mee kon verrassen. Een mens wil altijd zijn of haar eigen tijd verbeteren en dan moet gezegd: ik had er meer van verwacht. Maar ik raak niet snel ontmoedigd: we gaan gewoon door, stoppen met hardlopen is geen optie.

Nu heb ik het alleen over mijzelf, zo'n weblog is en blijft een soort egotrip, het zou te ver voeren om alle namen te vermelden. Daartoe verwijs ik naar de uitslagenlijst die inmiddels op de site van de Golden Ten staat.

Positief punt is wel dat The Golden Ten een van de leukste, misschien wel hèt leukste, hardloopevenement van de regio is. Daar draagt de entourage zeer aan bij: het mooie oude stadje Delft met de fraaie markt, de oude huizen, de pittoreske steegjes en de terrasjes. Na afloop verzeilden Jan en ik op een van die terrasjes waar we het verloren vocht weer snel aanlengden...

Tot slot nog onderstaande fotocompilatie met vooral veel afbeeldingen van de 5 km loop.

Om de foto's op groter formaat te zien, klik dan op onderstaand figuur en kies vervolgens op de 'mijn album' pagina op weergave diapresentatie (groot scherm).


Geen opmerkingen: