donderdag 30 mei 2013

Dagtripje Utrecht

Woensdagavond was er weer een heerlijke training. Het was geen mega-zware training, een kort duurloopje maar wel een met 'minuten-tempo's. Om precies te zijn: één serie van 5 x 30 seconden, één serie met achtereenvolgens  één minuut, anderhalve minuut, twee minuten, anderhalve minuut en één minuut. Daarna een herhaling van het eerste 'blok' Kortom: een aangepaste pyramidetraining. De aanpassing zat 'm in de zwaarte van het programma: omdat veel Groep 5 leden hadden deelgenomen aan de halve marathon van Leiden, had trainer Wim enige consideratie met ons. Dus niet driemaal het middenstuk van 1, 1,5, 2, 1,5 en 1, maar een gevarieerde vorm met een kortere eerste en derde blok.

Het ging best lekker vanavond. We liepen eerst via de Machiel Vrijenhoek naar Meer en Bosch, waar we wat korte versnellinkjes liepen, daarna in de omgeving van Ockenburgh en weer terug via de duinen bij Kijkduin naar het thuishonk aan de Laan van Poot. Omdat ik - overigens met Ilse en Hans - vrijdag meedoe aan de Omloop van Ter Heijde (5 km) heb ik niet aan de laatste serie (vijf versnellingen van 30 seconden) meegedaan. Vandaag geen sportieve activiteiten, een beetje tekenen, computeren, op mijn gitaar tokkelen en muziek luisteren, kortom even ontspannen.


Overdag was ik in Utrecht, waar ik met 'museumvriendin' Karin had afgesproken. We zouden naar de Hortus Botanicus van Leiden gaan en als er tijd over was, naar het Centraal Museum.

Die Hortus was aan de Lange Nieuwstraat en grenst aan de Universiteit. Voornaamste reden van ons bezoek was de Vlindertuin. Deze bleek echter niet in deze Hortus te zijn maar deel uit te maken van de Botanische Tuinen aan de Bolognalaan: volgens de dame aan de kassa bestond hierover vaak verwarring.

 
Maar goed, we waren hier nu toch en op een steenworp afstand van het Centraal Museum, dus toch maar even kijken. De toegang was toch gratis met de museumjaarkaart.

 
 
 
Deze Oude Hortus viel overigens niet tegen: minder groot dat die in Leiden en Amsterdam, maar wel de oudste en heel mooi aangelegd met kronkelpaadjes en mooie vijvers. Veel bijzondere planten en bomen, waaronder een van de oudste Ginkgo Biloba’s ter wereld. Deze is maar liefst 250 jaar oud. Wel jammer dat het somber weer was, met een zonnetje komt de bloemenpracht beter tot zijn recht.

Aansluitend naar het Centraal Museum gegaan, enkele tientallen meters verderop aan het Nicolaaskerkhof. Het was erg rustig daar. In het moderne museumcafé eerst nog wat geconsumeerd.

 
 

Vervolgens veel trappen opgeklommen en weer afgedaald.  Heel uiteenlopende kunst gezien, van klassiek tot modern: Karel Appel, Marlene Dumas, Iris van Herpen, Rietveld en natuurlijk het Nijntjemuseum van Dick Bruna. We hebben niet alles gezien en wat er was nogal vluchtig bekeken, maar dat komt ook omdat we dit museum kort geleden - een jaar? een half jaar? - nog bezochten. Bovendien waren we net iets meer gefocusd op de Hortus. Die vlindertuin in de Botanische Tuinen aan de Bolognalaan was trouwens nog niet open, pas half juni, dus daar zijn wij niet meer heengegaan.

Nog redelijk vroeg gingen we ieder ons weegs, om kwart over vijf was ik thuis. Even zitten, tv kijken en sporttas inpakken. De steeds terugkerende voorbereiding op de training waar dit blogje mee begonnen is.

Geen opmerkingen: