zaterdag 25 mei 2013

Bieren en Sjoppen

Gisteravond was het Nederlands Bierproeffestival aan het Spui in Den Haag. Ik had daar afgesproken met een paar vrienden van HAAG. Normaliter (in dit verband een passend woord) gaan we altijd in februari naar het Winterbierfestival in Gouda, ditmaal dus in de eigen residentie.

 
Op het Spuiplein stond een mega-grote tent, gedeeltelijk overdekt. Met het voor mei-begrippen bedroevend slechte weer was het niet verwonderlijk dat het vooral onder die overdekte delen flink druk was. Maar de sfeer was gemoedelijk en het bier was weer best. Uiteindelijk bleek onze groep niet zo groot als aanvankelijk verwacht: Marjolein (die het initiatief had genomen), Hans D., Paul V. en Frank I., maar we zagen meer bekenden waaronder Pierre en Angelo.

Na inleveren van het uitgeprinte ticket kreeg je een glas, polsbandje en drie munten - waarmee je recht had op drie biertjes - en een zogeheten goodiebag met reclamemateriaal en kortingsbonnen op bier.

 
Zelf dronk ik deze avond een Ramses bier (variant: Willem Bever), een Broeder Everardus van de Muifelbrouwerij, een Scheveningse Tripel van Het Brouwcafé, een Uitgeester duiveltje van de Noord/Hollandse Brouwerij en een La Trappe. Best wel veel, nu ik het zo opschrijf  (of inklop) temeer omdat wij - d.w.z. Paul en ik - nog door Hans werden uitgenodigd om bij hem thuis een afzakkertje te nemen. Dat werden twee prima witte wijntjes die we onder het genot van crackertjes met salami, goede muziek en een goed gesprek naar binnen nipten.

Toen ik even later buiten stond en naar de tramtunnel liep ging dat prima, maar wel had ik het gevoel dat er niet meer drank genuttigd had moeten worden. Hooguit bietensap, maar dat verhoudt zich niet zo goed met alcohol denk ik...

Sjoppen- deel 2

De volgende dag (vandaag dus) ging ik andermaal shoppen met de dames. Ditmaal voor de schoenen voor bij mijn pak. Eerst bij de Haagse Tailor het hemd opgehaald dat we hebben laten tailleren, daarna diverse schoenenzaken afgestruind. Bij Van Dalen slaagden we uiteindelijk, nadat ik daar zo'n zeven paar schoenen had gepast. Meteen een bijpassende broekriem gekocht, en nadat we bij Juliana's wat hadden gedronken, gingen wij andermaal naar Hugo Boss: weer helemaal in het pak mèt de schoenen aan om mijn broekspijpen af te spelden. Die moeten wat worden ingenomen.

 
Inmiddels is via Facebook al bekend waartoe al dit shop-gedoe allemaal dient. Het antwoord zit 'm in bovenstaande foto. Deze stropdas kreeg ik gisteren van mijn dochter. Het was best even een ontroerend moment en uiteraard heb ik haar mijn ja-woord gegeven. Als getuige dan! Het èchte ja-woord zal iemand anders haar over een paar maanden moeten geven...

2 opmerkingen:

Ton van Westbroek, hardloopdeskundige zei

Gefeliciteerd, mag ik raden, gaat het over TROUWEN, maar naar mijn mening ook over VERTROUWEN. Mag jij nu de jurken van de dames uitkiezen ?

Fred van der Gon Netscher zei

Nee, het uitzoeken van de jurken was een aangelegenheid van de dames. Al mocht ik wel mijn mening geven, for what is worth...