dinsdag 28 mei 2013

MAANdag aan de zonnige kant


Door scha en schande wijzer geworden, of in ieder geval ervarener, heb ik gisteren volop genoten van de zon. In ons landje moet je het er meteen van nemen, het weer kan morgen alweer omslaan. Voor de zon hoefde ik niet eens de deur uit: onze tuin, waar momenteel veel in bloei staat, voldeed prima. Dit temeer omdat je daar beschutting hebt tegen de wind die wel iets minder hard blies dan op voorgaande dagen. Wel heb ik in de vroege ochtend nog een wandeling door de duinen gemaakt, rond zes uur is het daar heerlijk stil, het enige dat je hoort zijn de vogels.
 
Je zag daar zelfs de maan nog schijnen, wat fletsjes weliswaar omdat de zon al een tijdje wakker was en zich op deze dag van zijn beste kant zou laten zien.
 

 
 
 
 
 
De rest van de dag is er veel in de tuin gebivakkeerd met een goed boek. Te lang achter elkaar zonnen is ook niet goed dus tussendoor ook nog wat andere dingen gedaan, boodschappen en ook nog even naar de stad gefietst om iets op te halen bij de kleermaker eh... Tailor heet dat tegenwoordig in goed Nederlands, daarna een rondje om de Koekamp en dan naar huis.

's Avonds naar de club, niet om te trainen - die ging trouwens wel door - maar voor een instructievergadering. Aanstaande zondag 2 juni is er namelijk een groot atletiekevenement aan de Laan van Poot, het NK Teams, tussen 11.00 uur en 17.00 uur.  Aanvankelijk stond ik ingedeeld als parkeerwachter, maar inmiddels is besloten dat ik iemand ga vervangen die het materiaal naar en van de locaties waar de technische nummers worden uitgevoerd zal vervoeren. Met een kruiwagen. Die had ik eigenlijk veel eerder moeten hebben maar daar hebben we het nu niet over ;-)...

 
Misschien wel aardig om iets over dit NK mee te delen. Op onze website staat dat er tijdens deze wedstrijden de acht beste mannen- en vrouwenteams van Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Kom kijken!
 
De vrouwen EN mannen van Phanos uit Amsterdam verdedigen hun titel. Ook GAC, Rotterdam Atletiek en Prins Hendrik zullen met een vrouwen- en een mannenteam vertegenwoordigd zijn.
Bij de vrouwen nemen verder deel AAC, AV Sprint, AV Unitas en Groningen Atletiek.
Aan het kampioenschap bij de mannen wordt ook deelgenomen door AV Lycurgus, ARV Ilion, AV '34 en Haag Atletiek. De kampioenschappen betreffen een breed scala aan atletiekdisciplines. Van100 meter tot 5000 meter op de baan en van kogelstoten tot hinkstapspringen

De organisatie is in handen van onze vereniging, Haag Atletiek. Het zal meteen één van de hoogtepunten in dit jubileumjaar worden. Want, het is al meer vermeld: Haag Atletiek bestond op 24 januari 2013 precies 100 jaar.

1 opmerking:

Ton van Westbroek, hardloopdeskundige zei

Wat een mismatch, parkeerwachter, jij hebt hele andere kwaliteiten. Die kruiwagen vind ik ook een slecht idee, kan gevaarlijk zijn bij onoplettend oversteken. Kortom veel oefenen de komende dagen.