vrijdag 23 augustus 2013

Familiebezoek bij Burgers ZOO

Gisteren weer een ander uitstapje gemaakt, ditmaal naar Arnhem. Meer specifiek naar Burgers ZOO. Evenals onze vereniging Haag Atletiek bestaat deze dierentuin dit jaar 100 jaar.

Om in de sfeer te blijven: met volle overtuiging huil ik mee met die wolven in het bos die dit de mooiste dierentuin van Nederland vinden. Niets ten nadele van Emmen of Rotterdam, maar nergens zijn de parken zó groen en gevarieerd qua beplanting als in Burgers ZOO, nergens zie je zulke ruime en mooi ingerichte verblijven en onderkomens voor de dieren.

Vanwege het jubileumjaar zijn er op verschillende plekken op het park tentoonstellingshuisjes ingericht met interessante thema's, en op het gerenoveerde oude kassaplein is de sfeer voelbaar van het begin van de 20ste eeuw. Overal zie je sfeerimpressies - vooral veel oude foto's - uit het verleden.

 
En ook is nergens de catering zó goed, er zijn maar liefst vijf restaurants in het park aanwezig. Zelfs buiten dierenparken of pretparken at ik nooit zó'n heerlijk broodje zalm - knapperig vers, met veel zaden en licht besmeerd met roomkaas - als hier. De prijzen zijn eveneens alleszins redelijk, zeker voor dierentuinbegrippen.

 
 
 
Wat ook opviel - maar dat kan ook met de 'volksaard' van Arnhemmers te maken hebben - was de vriendelijkheid van het voltallige personeel en de gemoedelijke rust van de bezoekers, zelfs kinderen die er in groten getale aanwezig waren gedroegen zich en hoorde je niet gillen of krijsen.


 
En dan de dieren, zij hebben het hier merkbaar naar hun zin. Ronduit prachtig is het 'Ocean' gedeelte waar een grote diversiteit aan kleurrijke vissen rondzwemt. Maar alle openluchtverblijven, van de mensapen, de leeuwen en tijgers, de neushoorns, giraffen en zebra's, zijn zeer ruim van opzet, het zijn zelfs kleine gebiedjes.


 
Uiteraard ook even een familiebezoekje gebracht: de groep gorilla's is recentelijk uitgebreid met een tweeling. Meer foto's staan hier!

Geen opmerkingen: