donderdag 29 augustus 2013

Loop naar de pomp!

Gisteren (woensdag dus) hadden we wel een heel bijzondere trainingsloop. Die 'we' waren in dit geval alle trainingsgroepen van onze vereniging.

Wat wilde het geval? Pulchri Studio had vanwege het 100-jarig bestaan van HAAG Atletiek de tentoonstelling Body in Motion georganiseerd. Een mooi cadeau van de grootste kunstenaarsvereniging aan de grootste atletiekvereniging van de stad. Thema van de tentoonstelling was: het menselijk lichaam in beweging. Kennelijk een thema dat bijzonder aansprak want er werden maar liefst 300 werken ingestuurd.

Trainer Wim Hartman op de fiets...
 
Michiel Morel, zelf lid van onze vereniging en oud-directeur van artotheek Heden heeft uit die werken een mooie selectie gemaakt, en het resultaat daarvan werd in een mooie - en grote - tentoonstelling in Pulchri gepresenteerd.

Gisteren was het moment dat de groepen bij wijze van training vanaf de Laan van Poot naar Pulchri zouden lopen om daar, na zich aan een beker koel helder water van sponsor Dunea te hebben gelaafd (vandaar het motto van de loop 'Loop naar de pomp'), de kunstwerken te bekijken en een roze stickertje te plakken naast het kunstwerk dat het meeste in de smaak viel. Na deze cultureel getinte onderbreking weer terug naar de Laan van Poot.


Het idee achter deze happening was een kunstwerk aan te schaffen voor het clubhuis. Daartoe is aan iedereen gevraagd een geldbedrag te storten. Omdat de totale route naar en van Pulchri ca. 13 kilometer was, is gevraagd minimaal 13 euro bij te dragen, zelf te betalen of door je te laten sponsoren. Het bijeengelopen bedrag zou door Fonds 1818 worden verdubbeld.

 
 
 
Wim, onze trainer, had mij vorige week gevraagd om voor Groep 5 het parcours te bepalen. Dat was ik eerlijk gezegd weer vergeten, ik dacht ook dat het niet serieus bedoeld was. Maar dinsdag kwam er een mailtje van Wim met de vraag of ik er nog aan gedacht had. Ik was de hele tijd druk bezig met onder meer het clubblad, dus de vraag was mij ontschoten. Ik ben er meteen voor gaan zitten en kreeg al snel de smaak te pakken. Uitgangspunt was dus een route van in totaal 13 kilometer uit te zetten. Dat heb ik gedaan en ben gisterochtend het parcours al fietsend gaan verkennen.

Dus gisteravond op naar Pulchri, met onze groep. Het werd een duurloopje via een groene route dat ook langs die andere 100-jarige, Het Vredespaleis, voerde. Over een paar weken (op 21 september) vieren Haag Atletiek en Het Vredespaleis samen hun verjaardag via De Vredesloop, een loop over 5 of 10 km., maar dit terzijde.


Na de onderbreking in Pulchri werd er op de terugweg via een iets andere route vooral op het laatst flink aan getrokken, dus werd het nog een pittige training. Uiteindelijk bleek die route toch een aardig stukje langer te zijn, ruim 15 km., bijna 16 km in plaats van 13 km. Dat krijg je ervan als je een alfa een route laat uitzetten...

En omdat ik het niet kon nalaten om een impressie van de loop te maken, hieronder een selectie. Sommige foto's zijn aardig bewogen, maar dat past wel in het thema deze avond, Body in Motion... Er liepen in Pulchri ook professionele fotografen rond, dus betere foto's zijn vandaag of morgen vast op onze website te zien.

Geen opmerkingen: