zondag 11 augustus 2013

Zieltjes gewonnen voor de kerk(polderloop)

Er was vanmorgen weer eens een andere Haag-delegatie bij de Kerkpolderloop. Ditmaal twee 'snelle jongens' uit groep 2 (mijn 'oude' groep van Ton van Westbroek) die de vijf minuten dik onder de 20 minuten kunnen lopen, en dit vervolgens ook gedaan hebben. Wij spreken over Aad Tieleman, de rijzige snelle 50 plusser wiens dochter Odette de vorige keer meedeed, en Peter Rotteveel, die voor de eerste keer aan de Kerkpolderloop deelnam. Het is hem goed bevallen geloof ik, aan de gelopen tijd zal het in elk geval niet liggen. Hij liep 19 minuten en nog wat, op de voet gevolgd door Aad. Knap gedaan heren!

Maar ook de oudjes waren er weer, sterker nog: de oudere lopers lijken in de meerderheid. Hoe dan ook hadden Jan Wierenga (met wie ik weer mee kon rijden), Wim van Es en 'uw verslaggever' er weer zin in. Paul Wobbe en Bert Gerritsma waren ook weer van de partij. Het was overwegend bewolkt, het leek minder warm dan het uiteindelijk werd, bij het inlopen merkten Jan en ik dat de luchtvochtigheid aan de hoge kant was maar ach, vijf kilometer is uiteindelijk niet zo lang.

Ongeveer 60 meter na deze brug is het 1 km punt

Zelf had ik weinig last van al het gewandel, gisteren in Limburg, ik had een redelijk snelle en soepele start. In het begin passeerde ik zelfs snellere lopers. Ach ja, jeugdige overmoed hè? Het duurde geruime tijd - zeg maar rustig in de laatste anderhalve kilometer - dat Wim en Jan mij passeerden. Uiteindelijk finishden wij redelijk dicht bij elkaar, eerst Wim (maar dat is nog een jonkie van 55 jaar ;-)), dan Jan, daarna ik. De tijd weet ik niet maar Jan had 24'04'' geklokt, ik zat zo'n tien seconden achter hem. Kortom, niet slecht gelopen. Wil nog wel een keertje onder de 24 minuten maar - zoals superveteraan Steven Koelink achteraf zei - op onze leeftijd is het best lastig om vele seconden sneller te worden. Maar zeg nooit nooit en eerlijk gezegd ben ik nu al dik tevreden, het lopen en het trainen gaan de laatste weken ook weer lekker.

1 opmerking:

Ton van Westbroek zei

Dank voor je inspirerende woorden aan het adres van twee van mijn pupillen. En leuk Hodenpijl op de foto voor al je biologische groeten & fruit.