dinsdag 27 augustus 2013

Nazomeren in tuin en op de baan

In de nacht van zondag op maandag zijn mijn wederhelft en dochter bruinverbrand teruggekeerd van een weekje Turkije. En hoewel ik mij in mijn eentje vrij gezellig heb vermaakt, was het huis toch  wat leeg en de wetenschap dat iedereen weer veilig en wel op Hollandse bodem is teruggekeerd stemt  in zekere zin opgelucht. Ik ben laat opgebleven, net zo lang tot om kwart over drie 's nachts de taxi vanaf Schiphol kwam voorrijden en ik mijn vrouw welkom thuis mocht heten.


De vakantie is wat mij betreft nog niet voorbij, maar de komende week wordt vrij turbulent. Gisteren is het meeste werk voor het clubblad geklaard (vier grote interviews zijn in concept gereed en doorgestuurd naar betrokkenen) en kon ik met mijn dochter die even langs kwam in de tuin van de zon genieten.

Het zou de meest 'vlinderrijke' tuindag van het jaar tot nu toe worden: terwijl de zon de hele dag vrij uitbundig scheen, spotte ik onder meer een paar blauwtjes, diverse kleine vossen, een bont zandoogje, kleine en grote koolwitjes en meerdere atalanta's.
Dagpauwogen en distelvlinders, die de afgelopen weken vooral in de voortuinen van onze straat veelvuldig zijn gesignaleerd, zie ik nu niet meer. Waarschijnlijk is, nadat ze hebben gepaard en in waardplanten hun eieren hebben afgezet, hun tijd voorbij.

Ook kwamen zo nu en dan gekleurde libellen op bezoek en een klein sprinkhaantje. Hommels en bijen zijn er bijna het hele jaar door.

En dan de maandagavondtraining: ik had niet op het schema gekeken, had ik dat gedaan dan kon ik weten dat er een baantraining op het programma stond. Vooruit met de geit. Na het gebruikelijke inlopen buiten rondom het sportcomplex, en wat loopscholing inclusief korte versnellingen op het grasveld naast het clubhuis, begonnen we met het eigenlijke programma: tempotraining op de baan met de tempo's in 10 km wedstrijdsnelheid. Dus niet 'te gek' maar zeker niet langzaam.

Het werden twee series van 200-400-600-400-200 meter, met telkens 90 seconden pauze (rustig lopen of dribbelen) tussen de tempo's in en vijf minuten tussen de series. Het hele programma is door iedereen keurig afgewerkt. Woensdag weer trainen, dat wordt een heel bijzonder loopje naar Pulchri Studio. Daarover uiteraard donderdag meer...

Geen opmerkingen: