vrijdag 20 februari 2015

Auerhaan en andere vogels

Een rustige dag met onder andere fietsen en wandelen in Madestein, werd 's avonds afgesloten met schilderen bij atelier 'De Steenslag' aan de Pastoorswarande. Ditmaal was Paul Kruijsen er niet bij, hij vertoeft momenteel in Noorwegen waar hij wellicht geniet van het fraaie Noorderlicht. Of dat zo is horen wij wel weer bij zijn terugkomst.

Wij - Vincent, onze coach Paul Versteegh en ikzelf - zijn weer 'lekker bezig' geweest. Wat niet wegneemt dat wij de volgende keer meer thematisch te werk zullen gaan, nu doen we steeds spontaan wat in ons opkomt of wat ter plekke ontstaat.

De baltsende auerhaan is wat mij betreft 'af' en wilde ik eigenlijk meenemen, maar het is een groot ding. Omdat het flink begon te regenen en er geen grote plastic vuilniszak beschikbaar was doe ik dat maar een andere keer.

De avond begon met wat oefenen, vlakken en vormen, contrast zien te bereiken tussen rustige en dynamische elementen in een schilderij. Daarna mochten wij zelf aan de slag. Een en ander resulteerde zowel bij Vincent als bij mij in drie schilderingen op papier. Om de verf op te maken nog een 'paar-seconden' stier opgezet.Grappig is dat op zo'n onderbord waarop het papier voor jouw schilderijen wordt bevestigd door wat kleurtoevoegingen nog heel aardige effecten kunnen worden bereikt.


Overigens hadden wij deze ochtend in Madestein ook de nodige vogels gezien. Zoals deze blauwe reiger die in een tuintje landde, tot kennelijke verbazing van de vaste bewoner, een stenen gans.

Geen opmerkingen: