vrijdag 13 februari 2015

Spring is in the Air


Vrijdag de dertiende... Dat was het vandaag, en je moet de dag niet prijzen voor het avond is maar een echte ongeluksdag was het niet. Niet in mijn beleving tenminste. Want de zon scheen vrijwel de hele dag volop, tot laat in de middag tegen een strakblauwe lucht.

Dus wat doe je dan? Je gaat naar buiten. Hardlopen had voor de hand gelegen, maar het werd een wandeling van twee uur, weliswaar met een onderbreking van een half uur op een Kijkduins terras.

Maar eerder die ochtend heb ik nog wat geschilderd, maar dat was zo weinig dat het geen naam mocht hebben. Die blauwe lucht en de stralende zon wenkten mij onweerstaanbaar naar buiten.


Dus eerst maar wat gerommeld in de tuin: het net van de vijver gehaald - met dit weer verwacht ik de eerste amfibieën al snel - en nog een hele berg bladeren verzameld. Kan mooi mee met het groot vuil, volgende week. Daarna nog wat huishoudelijke dingetjes geregeld en op weg. Vanaf huis liep ik via Stokroosveld en Vogelwijk de duinen in, daar linksaf langs het veldje en bij de tweede strandafgang rechtsaf waarna ik de weg naar Kijkduin langs de vervolgde. Daar neergestreken op een terras, kop in de zon, en cappucino met cake besteld. Het waren twee flinke plakken cake, ik kon daar wel iets van missen en dat hadden mijn gevederde vrienden snel in de gaten.


Daarna weer verder, naar Meer en Bosch. Op weg daarheen en in Meer en Bosch zelf zet de lente al flink door: crocusjes en narcissen hier en daar, en vooral sneeuwklokjes!  Een mooi gezicht.


Verderop, aan het water langs de Laan van Meerdervoort, hadden tal van vogels zich verzameld. Vogels die je er altijd ziet zijn meerkoeten, nijlganzen, canadese ganzen en wilde eenden. Maar ook meeuwen, vooral zilvermeeuwen en kokmeeuwen. En een enkele keer, zoals vandaag, aalscholvers. Ik vond dit wel een mooi exemplaar...


Nu was ik helemaal in de 'natuur-modus' dus eenmaal thuis heb ik snel iets gedronken waarna ik op de fiets naar het Museon peddelde. Ik wist dat daar onder meer een expositie is van de mooiste natuurfoto's van het afgelopen jaar.

De expositie is getiteld 'The Wildlife Fotographer Of The Year 2014'. Er hangen prachtige foto's en er zijn prijzen verdeeld per thema en leeftijdscategorie.


Hou je van foto's, of van de natuur, of van de combinatie daarvan, ga eens een kijkje nemen. Zeker de moeite waard! En passant neem je meteen de unieke dinosaurussen-expositie mee, waarbij zorgvuldig gereconstrueerde dino's die miljoenen jaren geleden de aarde bevolkten, tot leven lijken te zijn gekomen. Heel bijzonder. Kinderen zijn uiteraard de belangrijkste doelgroep voor het Museon, maar ook voor volwassenen zijn er veel bezienswaardigse zaken.

Geen opmerkingen: