donderdag 12 februari 2015

Duitse Avond


Of het met Angela Merkel te maken heeft, de vrouw die momenteel zo'n cruciale rol speelt in de wereldpolitiek, geen idee. Feit is wel dat er woensdagavond een 'duitse avond' is georganiseerd bij Haag Atletiek. Compleet met broodjes Bratwurst, Erdinger Weissbrau bier en barpersoneel in tiroler klederdracht. En Odette als een heuse Dirndl-dame.

Maar dat alles was uiteraard na de training. En het werd een pittige training voor bijna alle loopgroepen. Zelf kan ik alleen praten voor Groep 7, waar de opkomst overweldigend was. Volgens Henk de trainer gaven maar liefst 21 lopers acte de présence.

Op het programma stond een duurloop met een stevige kern, en die bestond uit 4-6-8-6-4 minuten in 10 km. wedstrijdtempo, met vier minuten rust tussen de tempo's in.


Wij liepen via de duinen bij het De Savornin Lohmanplein ('het veldje') en de Machiel Vrijenhoeklaan naar de Ockenburghstraat, waar we met het programma begonnen. Nu maar proberen de tempo's ontspannen te lopen. Op die manier kwam ik zelf vlak achter de kopgroep te lopen. Een kopgroep die bestond uit Jan, Barend en Sonja. Niet iedereen liep de tempo's voluit, vooral niet degenen die de halve marathon (Schoorl) hadden gelopen.


De training duurde in totaal 80 minuten. Daarna gedouchd, sommigen gingen even het krachthonk in en daarna het feest! Zoals steeds had het 'ludieke bar-team' met onder anderen Ruud, Theo en Cor er weer iets moois van gemaakt: een in duitse stijl versierde kantine, duitse muziek, twee lange biertafels en eerdergenoemde uitmonstering van de mensen achter de bar. Es war ganz toll!


Zaterdag is er bij Haag Atletiek een testloop over 5, 10 of 15 kilometer. Omdat ik er de vorige keer niet bij was - wel als parcourswachter, niet als loper - doe ik ditmaal wel mee. Er gaat waarschijnlijk ook een aantal lopers van Groep 7 de andere kant op voor een duurloop van circa 15 kilometer, de zogeheten Casembrootloop.

Om de Duitse avond in stijl af te sluiten, hierbij nog een hilarisch filmpje (klassieker!)... De link naar de complete aflevering hier!Trouwens, deze is ook wel aardig: absurdisme ten top!

Geen opmerkingen: