woensdag 18 februari 2015

Spartaanse genoegens in de jaren tachtig

Deze week heb ik niet met de groep meegetraind. Volgende week weer. Wat niet wil zeggen dat er helemaal niet is gelopen: maandag na thuiskomst van 'Opa-dag' heb ik tachtig minuten gelopen. Een rustige duurloop met een paar korte versnellinkjes. En vandaag (woensdag) zeventig minuten met drie maal één kilometer in een voor mij snel tempo, ca. 4'20''.


Verder heb ik over de maandag en dinsdag niet veel te vertellen, behalve dan dat het rustige 'babysit-dagen' waren en wij regelmatig wandelingen hebben gemaakt in de omgeving van Ypenburg, waarbij we ook stukjes Nootdorp, Delft en Rijswijk overschreden. Gisteren liepen we richting Delftse Hout en kwamen op een pad uit dat ook deel uitmaakt van het Koplopersparcours. Ik had mij nooit gerealiseerd hoe dichtbij dat bij het huis van mijn dochter en schoonzoon (en kleindochter) was.


Te vrezen valt dat dit een herhaling van zetten wordt, maar er is aanleiding voor! Op Facebook plaatste Matthijs van Dulkenraad een oude uitslagenlijst van de Drieluikmarathon die destijds (begin jaren tachtig) door 'zijn' vereniging Sparta werden georganiseerd. Hij schreef er bij dat mijn naam voorkwam op de lijst. Dat was inderdaad zo, leuk! Ik heb helaas niet heel veel oude uitslagen meer dus dit was wel grappig.

Ik zag overigens meer namen van mensen die nu nog lopen zoals Gideon Bouman, Arie Develing, Bert Gerritsma en Harry Gerritsen. Allemaal zestigers inmiddels.

Elk jaar werden (op drie opeenvolgende zaterdagen) deze lopen georganiseerd in het Zuiderpark. De afstand was ruim 14 kilometer, had je er drie gelopen dan had je dus een hele marathon gelopen. Omkleden en inschrijven kon op het voormalige sportcomplex van Sparta aan de Zuidlarenstraat.

Ik deed er dikwijls aan mee en zoals zovelen kreeg ik na afloop van de derde editie een oorkonde. Volgens mij werden deze uitgedeeld door toenmalig Sparta-voorzitter Hens Brabers.

Een paar foto's van 1980, 1981 en 1982. En hieronder ook een paar van die 'diploma's'. Dat waren leuke tijden. In meerdere opzichten! ;-)...

Geen opmerkingen: