zaterdag 21 februari 2015

Niet, wel, niet, wel, toch wel...


Zelden was ik zo door twijfel bevangen als vandaag, wat lopen betreft. Tot het moment dat ik eindelijk een besluit nam, stonden er drie opties open: òf ik zou meedoen aan de halve marathon van Midden-Delfland, òf ik kon mee met de groepstraining 'naar het tunneltje' en weer terug (ook 21 kilometer) òf ik ging voor mijzelf van huis naar Terheijde lopen en weer terug, pakweg 20 kilometer. Het werd uiteindelijk de laatste optie.

Over de reden van mijn twijfels wil ik niet teveel uitwijden, maar door omstandigheden komt solo-lopen mij de laatste weken het beste uit. Overigens ging het best redelijk vandaag. Het weer werd aan de kust onverwachts mooi, dat scheelt. Vanaf huis liep ik over de Laan van Meerdervoort naar de Ockenburghstraat en bij de Monsterseweg rechtsaf, bijna helemaal tot Monster, dat alles in een normaal trainingstempo. Vervolgens ging ik even voor Monster rechtsaf het duinpad op en halverwege linksaf richting Terheijde. Tweehonderd meter voor Terheijde maakte ik rechtsomkeert en ging dezelfde weg terug naar huis, met de wind in de rug. Daardoor had ik het gevoel dat vooral de laatste paar kilometers over de Laan van Meerdervoort best lekker gingen, minimaal dl. 3-tempo.

Eenmaal thuis was ik best tevreden, heel tevreden zelfs, over de tijd: 1:47' netto. Bijna 20 kilometer in trainingstempo, ik voelde mij dus het mannetje. Maar helaas, ik had de gelopen afstand overschat. Achter de pc rekende ik het traject via afstandmeten.nl na, het bleek 'slechts' 17.4 km. te zijn. Het zal, kortom, nog een hele toer worden om onder de twee uur te komen bij de CPC, Maar ja, dan loop je toch anders en het was hoe dan ook een fijne training.

Bij dit verhaaltje nog een plaatje. Volgens mij is deze door Jos van Iersel (de Jeroen Tibbe van de jaren zeventig en tachtig zeg maar) gemaakt tijdens een van de vele 'Teljeur-lopen' (prestatielopen) die evenals tegenwoordig op het sportcomplex aan de Laan van Poot van start gingen.

Geen opmerkingen: