zondag 8 februari 2015

Kopjesloop met de kopjes in de zon!


Daar is die vervelende paparazzi weer!!
Echt lekker ging het niet, vanmorgen bij de Kopjesloop, maar kom op, laat ik niet negatief beginnen. Het was hoe dan ook mooi weer, lekker zonnetje en lang zo koud niet meer als de afgelopen week. Wel stond er een stevige, frisse wind maar dat viel te overleven.

Ik reed mee met buurman Jan die elk jaar bij Haag meetraint voor de CPC. Maar ook een andere Jan (Groeneveld) kon meerijden, terwijl de twee Haag-Paulen (Kruijsen en Versteegh) met de fiets naar Delft zouden gaan. Zij waren er al toen wij aankwamen, overigens ruim op tijd. In de kantine waren ook andere Haag-leden aanwezig, maar ook weer niet zoveel als ik - gezien de facebookberichten en de voorinschrijvingen - had verwacht. Maar het zijn vooral de snellere lopers die graag aan deze editie van de 1 van de 4 wilden meedoen omdat er in dit circuit punten - en prijzen - kunnen worden gescoord. In ieder geval hebben zij allemaal hun beste en vooral snelste beentje voorgezet.

Jan, 'de twee Paulen' en de immer zorgzame trainer Mulay

De vorige keer had ik voor de 15 km gekozen, ditmaal voor de 10 km. Volgens mij was er officieel geen 15 km bij ditmaal.
Voordat de 5- en 10 km lopers van start gingen, werd er een moment stilte verzocht in verband met het overlijden van een lid - en trouw vrijwilliger - van de koplopers. Daarna kon men op tempo één of twee ronden door de Delftse Hout lopen.

De eerste ronde ging in een voor mijn doen vrij pittig tempo, maar echt ontspannen voelde het niet aan. Na 25'20'' passeerde ik het 5 km punt, twee van mijn 'concurrenten' (65 plussers) van de Hague Road Runners waren mij inmiddels al gepasseerd. De tweede ronde ging een beetje op de automatische piloot, echt versnellen zat er niet meer in. De energie zat er niet meer in, bovendien gingen de ingewanden flink protesteren dus gezien dit alles viel de eindtijd van 52'30'' mij nog mee.

Maar er is nog wel iets te doen aan de basissnelheid, want de laatste maand ben ik toch wat trager dan in de laatste maanden van 2014. Werk aan de winkel, misschien toch wat regelmatiger de groepstrainingen volgen en steeds letten op wat ik in mijn mond stop: héél moeilijk in deze wintertijd met veel behaaglijk binnen zitten met een snackje hier, wijntje daar...

Lodewijk als coach-op-de-fiets
Er waren veel dames van Groep 5 aanwezig en voor zover ik dat kan beoordelen (of liever gezegd: kan verwachten) hebben ze allemaal heel goed (dus snel) gelopen. Ook zal Lodewijk, trainer van 'de snelle groep' met gepaste trots de verrichtingen van 'zijn jongens en meisjes' hebben gadegeslagen.

Carel en Wim, de vrolijke trainers
Dan waren er de veteranen-trainers Carel Knoester en Wim Hartman, zij hebben ook gelopen. Wim liep evenals Eric en Pierre de 5 kilometer. Maar hoe iedereen heeft gepresteerd, geen idee, want de uitslagen van De Koplopers laten altijd even op zich wachten.

Geen opmerkingen: